Popeye-powerlasagne met spinazie, zalm en zoete aardappel
Het geheim van gezonde voeding? Gevarieerd eten. Dus vergeet even je klassiek lasagnerecept en probeer deze versie met zalm (omega 3!), spinazie (ijzer!) en zoete aardappel (vezels!). En het mooiste is dat je kinderen niet eens zullen proeven dat er zo veel vitamientjes in zitten.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 ui, gesnipperd
600 g spinazie
2 zoete aardappelen
12 lasagnevellen
500 g verse zalm
350 g ricotta
75 g geraspte emmenthaler
100 ml melk
nootmuskaat
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de ui in olijfolie glazig. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Schep de spinazie in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit.
2. Roer de helft van de ricotta en de helft van de kaas door het spinaziemengsel. Breng op smaak met een snuf nootmuskaat, peper en zout. Snij de zalm in plakjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in dunne plakken.
3. Verdeel een laagje aardappelplakken over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep er wat spinaziesaus op en verdeel er de helft van de zalm over. Bedek met 3 à 4 lasagnevellen. Beleg opnieuw met aardappelplakken en een laag spinaziesaus. Verdeel er de rest van de zalm over. Leg opnieuw een laag lasagnevellen, aardappelplakken en spinaziesau en eindig met een laag lasagnevellen.
4. Klop de rest van de ricotta los met een snuf nootmuskaat, de melk, peper en zout. Schep dit mengsel op de lasagne en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de lasagne 45 minuten in de oven.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
HLN Shop
Je auto wassen met de hogedrukreiniger: een slim idee?
Van modder en stof tot strooizout en zand: de afgelopen (natte) maanden heeft je auto opnieuw flink afgezien. Hij is dus dringend toe aan een grondige wasbeurt. Maar moet je daarvoor meteen naar de carwash, of volstaat het om je hogedrukreiniger uit de kast te halen voor een glanzende make-over? HLN Shop biedt proper advies in zeven stappen. -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. -
Livios
Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers