Popeye-powerlasagne met spinazie, zalm en zoete aardappel
Het geheim van gezonde voeding? Gevarieerd eten. Dus vergeet even je klassiek lasagnerecept en probeer deze versie met zalm (omega 3!), spinazie (ijzer!) en zoete aardappel (vezels!). En het mooiste is dat je kinderen niet eens zullen proeven dat er zo veel vitamientjes in zitten.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 ui, gesnipperd
600 g spinazie
2 zoete aardappelen
12 lasagnevellen
500 g verse zalm
350 g ricotta
75 g geraspte emmenthaler
100 ml melk
nootmuskaat
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de ui in olijfolie glazig. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Schep de spinazie in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit.
2. Roer de helft van de ricotta en de helft van de kaas door het spinaziemengsel. Breng op smaak met een snuf nootmuskaat, peper en zout. Snij de zalm in plakjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in dunne plakken.
3. Verdeel een laagje aardappelplakken over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep er wat spinaziesaus op en verdeel er de helft van de zalm over. Bedek met 3 à 4 lasagnevellen. Beleg opnieuw met aardappelplakken en een laag spinaziesaus. Verdeel er de rest van de zalm over. Leg opnieuw een laag lasagnevellen, aardappelplakken en spinaziesau en eindig met een laag lasagnevellen.
4. Klop de rest van de ricotta los met een snuf nootmuskaat, de melk, peper en zout. Schep dit mengsel op de lasagne en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de lasagne 45 minuten in de oven.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap. -
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes