Het koppel Colin en Chris Weir toen ze de lotto wonnen in 2011.
Volledig scherm
Het koppel Colin en Chris Weir toen ze de lotto wonnen in 2011. © REUTERS

Schotse winnaar EuroMillions jaagde er meer dan 40 miljoen euro in 8 jaar door

Maar liefst 176 miljoen euro was de duizelingwekkende jackpot die Colin Weir en zijn echtgenote Christine in 2011 met EuroMillions binnenhaalden. Een record op dat moment. Vorig jaar in december overleed Colin op 71-jarige leeftijd. Hij had een kwart van zijn gewonnen fortuin er in amper acht jaar tijd doorgejaagd, aan een tempo van 110.000 euro per week.

62 reacties

  • roger gilis

    3 jaar geleden
    Al die auto's voor maar 106000 euro's? Zijn ze nog te koop aan die totaalprijs? Of waren het roestbakken?
  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Het is natuurlijk niet de beste leeftijd om zoveel geld te hebben. Wilt men oud worden moet men een tamelijk sober leven leiden. Elke dag naar een goed restaurant gaan en daar een volledige, uitgebreide menu verorberen is al totaal verkeerd. Matig drinken is er natuurlijk ook bij. Alle dagen een jonge griet in bed is ook al niet aan te raden. Het enige dat er goed is, men moet zich geen zorgen maken over geld.
  • Tom Sreivilo

    4 jaar geleden
    ik zou het ook doen moest ik zo'n bedrag winnen, en delen zou ik helemaal niet doen. 't is ze gegund, hopelijk is vrouwe fortuna mij ooit ook zo gunstig gezind ;-)
  • jan De Borger

    4 jaar geleden
    Ze hebben al zoveel gesleuteld aan de oorspronkelijke formule om zo weinig mogelijke winnaars te hebben in rang 1 dat het de moeite niet meer loont om nog mee te spelen. Vroeger had je bijna elke trekking een winnaar van 15 miljoen , nu soms 10 trekkingen niemand. hoelang is het al geleden dat er in Belgie nog een grote winnaar was. En de prijzen in de lagere rangen zijn het ook niet meer waard, je moet al minstens 4 getallen + 2 sterren hebben om nog maar 1000 euro te winnen.
  • didier beurkens

    4 jaar geleden
    Wat neer komt op 23 % van zijn kapitaal op 8 j tijd . Ik denk dat er veel Belgen zijn die er tegen het einde van de maand procentueel heel wat meer doorjagen dan wat ze hebben of zich kunnen permitteren.