.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

Waarom Carl Devos de kans groot acht dat de Vivaldi-regering een ‘kibbelkabinet’ wordt

PolitiekHoe moet het nu verder met de regeringsvorming? Kennen we straks de naam van de toekomstige premier? Halen de onderhandelaars de deadline nog om op 1 oktober een regering te vormen? Wij vroegen het aan politiek analist Carl Devos. “Die crisis met MR-voorzitter Bouchez is perfect normaal in de finale fase van een regeringsvorming”, zegt Devos. Veel belangrijker is volgens hem dat het erop lijkt “dat de nieuwe regering een kibbelkabinet zal zijn”. Als ze er al komt, want sp.a wil dat MR verdwijnt van de onderhandelingstafel.

44 reacties

  • Raphaël Defour

    4 jaar geleden
    Als het al een regering wordt, dan is zij zeker gedragen door de Vlaamse kiezer. Bij de rol van de Koning bij dit circus met eurs van alle slag kan men toch vragen stellen. Start met Van de Lanotte niet gekozen en zonder mandaat van een weg gedeemsterde partij. Welk krediet is gegund aan de leidende partijen van de regionale besturen. Denk dat hij best luistert naar de kiezer i.p.v. het gemarchandeer voor de postjes.
  • Dirk De Vos

    4 jaar geleden
    Je moet geen prof zijn om dat te vermoeden. Zelfs zeker te zijn. Hopelijk start deze niet en doen ze wat in een democratie normaal is, nieuwe verkiezingen.
  • vanfleteren diederik

    4 jaar geleden
    Het is duidelijk dat MR en Open-VLD niet onderscheidbaar zijn. Dat betekent ook dat de Open-VLD bij de volgende verkiezingen, wanneer ze ook gehouden worden, een ongelofelijke pandoering zal krijgen en mogelijks zelfs zal verdwijnen uit het parlement.
  • Gerda Phlypo

    4 jaar geleden
    Liliane Van Neylen , Klasse van SPA zegt u , Rousseau heeft al weer zijn kar gekeerd grote praatjes heeft hij wel .
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 jaar geleden
    Overal waar blauw inzit ontstaan kibbeltoestanden . Blijkbaar zijn velen vergeten dat bij vroegere regeringsonderhandelingen steeds blauw dwars lag. Bv wie trok de stekker uit na meer dan 500 dagen onderhandelen? Blauwe De Croo toch?