Volgens de vliegtuigbouwer is er voor de ontwikkeling van een vliegtuig op waterstof geen grote technologische omwenteling nodig.
Volledig scherm
Volgens de vliegtuigbouwer is er voor de ontwikkeling van een vliegtuig op waterstof geen grote technologische omwenteling nodig. © EPA

Airbus wil tegen 2035 vliegtuig op waterstof bouwen

De ontwikkeling van een vliegtuig op waterstof is een “prioritaire strategische as” voor Airbus. Dat heeft Guillaume Faury, de topman van het Europese lucht- en ruimtevaartconcern, gezegd in een interview met Le Parisien. Hij hoopt binnen 15 jaar zo'n toestel operationeel te hebben. 

4 reacties

  • Jan Van Gent

    4 jaar geleden
    Dat zal nog de enige uitweg zijn om het vliegen mogelijk te maken als we de groene partijen zo verder laten doen. Er is wel wat nodig om de natuur te ontlasten maar die gasten die denken dat ze alles weten , kunnen en mogen .
  • Jan Ooms

    4 jaar geleden
    Een goed idee voor Europa om hierop in te zetten. Zeker nu Boeing aan het imploderen is.
  • Yves Steenssens

    4 jaar geleden
    Toen men de Airbus 380 ging bouwen hebben we onmiddellijk de grootheidswaanzin van Airbus bekritiseerd - nu is dit weer een "niet oplossing " van het probleem - de energie dient dan op land opgewekt maar met enorm rendementsverlies - de energieoplossing had Einstien steeds in zijn zak bij zich (zonder uitstoot en verbranding ) : dus even wachten de boodschap.
  • Michel Werbrouck

    4 jaar geleden
    Idd, gelukkig zijn er toch nog firma's die er voor gaan. Elektrische wagens zijn ook een doodgeboren kind. Waterstof is de toekomst.