Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Het brokkenparcours van Bouchez: chronologie van hoe de MR-voorzitter al meermaals een stok in de formatiewielen stak

De crisis is compleet in de Wetstraat. De Vlaamse socialisten willen niet dat MR nog deel uitmaakt van een volgende regering. Een interview in Humo met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez was ook voor de andere niet-liberale partijen aan tafel de druppel. Maar het is niet de eerste keer dat Bouchez een formatiepoging (bijna) saboteert met krasse uitspraken.

47 reacties

  • emile deckers

    4 jaar geleden
    Het is duidelijk. Bouchez wil geen nieuwe regering. als er nieuwe verkiezingen komen blijven zijn ministers een ganse tijd op post. zo wil hij het spelen tot de volgende verkiezingen in 2024. Lachaert weet dat ook en speelt het spel mee.
  • Francois Delporte

    4 jaar geleden
    Het gaat Bouchez niet om een regering. Ook Vlaanderen interesseert hem niet. Het gaat hem om de macht in Brussel en Wallonië. En dat betekent dat hij de PS moet kunnen overwinnen,met alle middelen die maar denkbaar zijn.Of het hem gaat lukken,weet alleen God,Maar hij is goed op weg om de PS in diskrediet te brengen
  • Elise Van Damme

    4 jaar geleden
    En de soap goes on. Of is het eerder de soep, een volledig geschifte soep zonder smaak weliswaar. Staan we al in het record of Guinness als onbestuurbaar land zonder regering??
  • Frank Van Driessche

    4 jaar geleden
    Céderic Cuypers door flaminganten gedomineerde tijden????? Ik vermoed dat U niet in Vlaanderen woont , het verfransen van Vlaanderen en Brussel( Brussel ligt in Vlaanderen!) gaat nog steeds door. De Waalse stem is meer waard dan de Vlaamse!!Een Vlaamse stem is maar 0,7 waard van een Waalse! Om niet te spreken van de geldtransfers!! Dus wordt wakker man!!!!
  • erik jagers

    4 jaar geleden
    Beste Alex De Smet: Denkt u echt dat de jongste van de 2 koningen die wij moeten betalen echt weet wat er gaande is? Als hij dat echt wist, waar is dan zijn oplossing? Dat Philippe het goed doet is een fabeltje. Zijn raadgevers weten het ook niet meer. Ze hebben het ook nooit geweten, want de Vlaamse en Waalse belangen staan mijlenver van elkaar. Dit land is op!