Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Nieuw boek geeft 52 methodes om te communiceren met mensen met dementie: “Ik wil tonen dat iemand die alzheimer heeft wél nog bereikbaar is”

“Waarom praten we met een persoon met dementie altijd over het verleden? De toekomst is ook voor hen een beweegreden. Het geeft een doel om voor uit bed te komen.” Dat is een van de baanbrekende stellingen van Dr. Kasper Bormans (33). Hij schreef een nieuw boek over alzheimer en hoe je kan blijven communiceren met mensen met dementie. Op Wereld Alzheimer Dag vertelt hij over zijn onderzoek dat de klassieke dementiezorg omdraait en deelt hij alvast drie hoopvolle methodes met ons. 

3 reacties

  • Peggie Van Audenhove

    4 jaar geleden
    Ik ging voor Corona regelmatig als vrijwilliger in een RVT zingen waar heel veel mensen met dementie verblijven. Ze houden daar maandelijks een café chantant en de muziek wordt heel zorgvuldig gekozen. Ik heb daar ervaren dat muziek zeer effectief is en je er de mensen mee kan bereiken en zelfs laten meedoen. Sommige zingen mee, anderen wiegen zachtjes heen en weer, nog anderen hebben een glimlach op hun gezicht en je ziet hen echt genieten.
  • Odilon Saverien

    4 jaar geleden
    Schrijven over demensie is gemakkelijk en daar verdien je nog eens geld mee maar in praktijk brengen dat zal wel andere kost zijn.
  • Liesbeth Cuppens

    4 jaar geleden
    Begin als eens om mensen met dementie aan te spreken als volwassenen ipv als kleine kinderen. Het zal hen deugd doen en direct een gevoel van eigenwaarde teruggeven.