Voorzitter Tom Van Grieken van het Vlaams Belang: "Genoeg circus, nu is het tijd voor verkiezingen."
Volledig scherm
Voorzitter Tom Van Grieken van het Vlaams Belang: "Genoeg circus, nu is het tijd voor verkiezingen." © EPA

Vlaams Belang roept sp.a en Groen op woord te houden: “Nu is het tijd voor verkiezingen”

Het Vlaams Belang is niet verbaasd over de ontwikkelingen op formatievlak en roept onder meer Groen en sp.a, die verkondigden dat het tijd was voor verkiezingen als deze poging zou mislukken, op om woord te houden. “Veel duidelijker dan nu kan het niet worden. De Vlaamse minderheid is een machteloze speelbal in de door Franstaligen gedomineerde Vivaldi-coalitie. En Vlaanderen betaalt de prijs.”

149 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    VB heeft gelijk . OVLD , CD&V , SPA en nu ook meelopers Groen verraden de kiezer. En de Europese instellingen die zullen wel in Brussel blijven. Verhuizen, daar hebben ze op dit ogenblik niet de middelen en het geld voor . DE politieke dictatuur van partijen zoals OVLD, CD&V en SPA moeten stilaan gaan stoppen. De bevolking is het beu.Op te draaien voor de luxe leventjes en graaiers in die partijen,.
  • Gaston Miar

    4 jaar geleden
    Er is maar één oplossing, VB naar absolute meerderheid stemmen.
  • Jos Van De Plas

    4 jaar geleden
    Een cordon tegen anti vlaamse partijen te beginnen bij groen en het probleem is voor een groot deel opgelost.
  • sabrina de wulf

    4 jaar geleden
    vb moet erbij zijn luister wat de vlamingen zeggen ze willen stoppen met alles af te geven we zijn niks meer in eigen land geen zwarte piet nog heb er heel mijn leven van gehoort nu plots kan het ne meer net zoals onze kerst stallen waar staan we hier nog als belg laat vb meedoen hun stemmen zullen blijven stijgen
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Splitsen is zoals Van De Lanotte zei een fata morgana. Zeker in crisis tijd onmogelijk, dat is waarom er nooit een overzicht..kosten en nadelen werd bloot gelegd, enkel loze slogans. Er is zelfs bij Vlamingen geen meerderheid en partijen negeren dat en breien lekker voort want propaganda doet hun molen draaien en zoals Schiltz perfect tweetalig zei op een Franstalige receptie : "C'est mon beefsteak"