©  AFP

Simona Halep wint WTA-toernooi van Rome na opgave van Pliskova

De Roemeense Simona Halep (WTA 2) heeft het Masters 1.000-toernooi in Rome (gravel/3.854.000 euro) op haar naam geschreven. Halep keek maandag in de finale in de Italiaanse hoofdstad de Tsjechische titelverdedigster Karolina Pliskova (WTA 4) in de ogen, maar zij staakte bij het begin van de tweede set met een blessure de strijd.

Bron: BELGA

Pliskova kon al in de eerste set duidelijk niet voluit spelen, waardoor Halep met 6-0 won. De Tsjechische, met een dik verband rond de dij, probeerde het nog in set twee, maar gaf met een 2-1 achterstand hierin op. De partij was op dat moment 33 minuten aan de gang.

De 28-jarige Halep bereikte in Rome al tweemaal eerder (2017 en 2018) de finale, maar verloor toen telkens tegen de Oekraïense Elina Svitolina. Nu trekt ze dus, geholpen door de opgave van Pliskova, aan het langste eind. Het is voor de Roemeense haar 22e titel. Halep is bezig aan een ijzersterke reeks. Voor de coronabreak won ze in februari het toernooi van Dubai en in augustus hernam ze met een zege in Praag. De toernooien in Cincinnati en de US Open in Verenigde Staten liet ze schieten om zich volledig te concentreren op het gravel seizoen, maar nu is ze dus meteen weer succesvol.

De 28-jarige Pliskova, die in Rome in de kwartfinales een einde maakte aan het toernooi van Elise Mertens, won eerder al zestien titels. Dit jaar was ze nog de beste in Brisbane. Vorig jaar troefde ze in de finale in Rome de Britse Johanna Konta af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer