Het kabinet en de regio's waar het coronavirus het meeste opspeelt, zijn het eens geworden over enkele nieuwe maatregelen. In de horeca mag er vanaf 0.00 uur niemand meer naar binnen, om 01.00 uur moeten cafés sluiten. Daarnaast mag een groep nog uit maximaal 50 mensen bestaan.
Volledig scherm
Het kabinet en de regio's waar het coronavirus het meeste opspeelt, zijn het eens geworden over enkele nieuwe maatregelen. In de horeca mag er vanaf 0.00 uur niemand meer naar binnen, om 01.00 uur moeten cafés sluiten. Daarnaast mag een groep nog uit maximaal 50 mensen bestaan. © ANP

Voor het eerst sinds begin juni meer dan 2.000 nieuwe besmettingen in Nederland

In Nederland zijn op 24 uur tijd 2.217 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Daarmee waren er voor het eerst meer dan 2.000 gemelde nieuwe positieve tests, zo blijkt uit de data van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het hoogste aantal sinds begin juni, toen het aantal tests sterk werd opgevoerd. 

2 reacties

  • Jan peeters

    4 jaar geleden
    En dit zijn de juiste cijfers niet, in A'dam wordt er soms zelfs niet meer getest en tracing ligt daar stil, de zieken moeten zelf anderen verwittigen, de komende weken geen verbetering, de doden in rusthuizen werden niet geteld, om het toerisme en economie te sparen, Rutte met zijn rechts beleid heeft zowat iedereen belogen en de vrijheid gegeven uit stemmenjacht, de gevolgen zullen vlug duidelijk zijn en maar roepen dat alles daar beter was,...bedrog op grote schaal, net zoals in Zweden.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Het Nederlandse model van maatregelen is toch zo veel beter dan het onze? Geen mondmaskers, feesten van 100 man en tot nu toe is er toch niks gebeurd? Tot nu toe...