Het elektronisch rijbewijs heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het elektronisch rijbewijs heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. © photo_news

Waarom u maar beter de datum van uw elektronisch rijbewijs in het oog houdt

Tien jaar na de uitreiking van de eerste exemplaren, verlopen nu de eerste elektronische rijbewijzen van het type bankkaart. Zoals de elektronische identiteitskaart dient dit rijbewijs na tien jaar op het gemeentehuis te worden hernieuwd. En die geldigheidsdatum houdt u maar beter zelf goed in de gaten: van de overheid hierover geen bericht, en de mogelijke sancties voor wie met een verlopen rijbewijs de baan op gaat, zijn zwaar.

67 reacties

  • Yves De Groote

    4 jaar geleden
    Logisch toch. De staat heeft jou toch ook geen bericht gestuurd voor het behalen van het rijbewijs? Een beetje burgerzin aub.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Op de identiteitskaart biedt tal van extra voordelen. In de chip registreren of het rijbewijs ingetrokken is of niet, de wagen verzekerd en gekeurd is. Een verplichte eid-lezer in de wagen die belet om te starten als je niet in regel bent. Nooit meer rijden zonder rijbewijs, verzekering of met een niet gekeurde wagen. Tenzij met iemand anders id-kaart. En daar dan zware boetes op.
  • Fred Sempels

    4 jaar geleden
    Ja voor de verzekeringen als ze maar niet moeten betalen de gangsters
  • J Trijp

    4 jaar geleden
    In Nederland krijg je al maanden voor het verlopen van jij rijbewijs bericht, met beschrijving hoe je moet handelen. Waarom kan dat bij ons niet?
  • rudy verbruggen

    4 jaar geleden
    Geldklopperij,typisch