Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Elektriciteit maandagavond opnieuw peperduur

Een beperkt aanbod aan elektriciteit in Frankrijk in combinatie met weinig wind en veel vraag leidt vanavond opnieuw tot piekende stroomprijzen op de groothandelsmarkt.

20 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Als men voor alles(en dat valt me erg op de laatste decennia) een elektrisch toestel nodig hebt,moet je niet klagen.Er zijn vele zaken die handmatig gedaan kunnen worden en verwarming hoeft niet als je een truitje meer draagt. Zelfs niet in die flutwinters van tegenwoordig.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Als milieubewuste burger bespaar je op elektriciteit, maar dan daalt de omzet van de producent. Daar zijn de aandeelhouders het niet mee eens want die willen de hun beloofde winsten uitgekeerd zien. Wat gebeurt er? De prijs gaat omhoog om die aandeelhouders tevreden te houden. Nu hebben ze de "slimme meter" ingevoerd opdat je niet tijdens de piekuren gaat verbruiken. Maar hoe moet je weten wat de "piekuren" zijn? Gebruik meer of minder, je rekening stijgt.
  • Marc Coussement

    4 jaar geleden
    Dus de NVA heeft weeral eens gelijk, zoals steeds.
  • Dirk Vregels

    4 jaar geleden
    Kaarsen en een kampvuur in de woonkamer is de toekomst.
  • Sjonny Martero

    4 jaar geleden
    We zijn afhankelijk geworden voor energie door Groen. We betalen ons blauw en zijn rood van schaamte tegenover de wereld. En nu? Niemand die het nog weet buiten dat we onze levensstandaard aan het ondermijnen zijn.