Vooral ING kreeg het zwaar te verduren. De financiële groep gleed 9,27 procent weg tot 5,99 euro.
Volledig scherm
Vooral ING kreeg het zwaar te verduren. De financiële groep gleed 9,27 procent weg tot 5,99 euro. © ANP

Bel20 krijgt ferme tik en verliest meer dan 4 procent

De Brusselse beurs heeft maandag een ferme tik gekregen. De Bel20-index zakte met 4,19 procent tot 3.234,31 punten. De opflakkering van het coronavirus en berichten over ontoereikende controles bij banken op witwaspraktijken wogen zwaar op de noteringen.

5 reacties

  • Jacqueline Sels

    4 jaar geleden
    Gino, ik bekijk dat op de langere termijn. Nu goede dividendaandelen kopen. Vastgoed b.v. Als corona gedaan is gaat de beurs zeker stijgen.
  • jefke fonske

    4 jaar geleden
    Tja, en de grote malaise is zelfs nog niet begonnen want heel de economie wordt nog recht gehouden met steunmaatregelen allerhande...zelfs een vaccin gaat ons niet redden...het schip is al gezonken ook al wil niemand dat inzien.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Verkeerde strategie, Marc Vleugels. Al koersen dalen moet je nooit kopen. Je weet nooit wanneer die daling ophoudt. Maar doorgaans gaat ze nog wat door. Men moet kopen als koersen stijgen. Om dezelfde reden. Doorgaans gaat die stijging nog een tijdje verder. En dan verkopen als ze dalen. Maar als particulier hol je altijd achter de feiten aan en wordt je winst al eerst afgeroomd met transactie- en beheerskosten.
  • Etienne Callebout

    4 jaar geleden
    Terug de banken die te inhalig zijn en waren ,die de goede huisvader die belegd voor zijn oude dagen die de dupe is wanneer zullen ze eens werkelijk durven megaboetes te geven aan die instellingen terug te betalen aan de belastingbetaler niet aan de staat want daar is een bodemloze put .
  • Jacqueline Sels

    4 jaar geleden
    Goed moment om te kopen.