Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Dopingonderzoek naar Arkéa-Samsic van Quintana, twee personen in voorhechtenis

Tour de FranceHet parket van Marseille heeft een vooronderzoek geopend tegen Arkéa Samsic. Dat meldt het Franse persagentschap AFP. Mogelijk zijn er inbreuken tegen de dopingregels begaan. Twee personen zitten in voorhechtenis.

20 reacties

  • Stefan Van Oppre

    4 jaar geleden
    Eerste en vooral mijn grootste respect voor wielrenners, vallen tegen 50 km per uur op de harde weg terug op het fietske kruipen en verder koersen dat de voetballerkes daar maar eens een voorbeeld aan nemen. Maar laat ons eerlijk zijn, de bovenmenselijke prestaties die de top 20 van de tour laat zien 3 weken lang zijn niet normaal, dit kan volgens mij niet alleen met rust, ijsbaden, massages en gezond eten zijn.
  • Johan Maddens

    4 jaar geleden
    Doping heeft al altijd bestaan en zal blijven bestaan . Froome werd betrapt met iets dat in mindere mate toegelaten was en wordt door velen aanschouwd als grote doping zondaar , Valverde tweemaal betrapt met bloeddoping en wordt nu nog steeds op handen gedragen !!
  • glenn wouters

    4 jaar geleden
    Een vermoeden in het wielrenner maakt dat alle zogenaamde kenners er weer flink op los fantaseren. Dat in het voetbal een paar kopstukken in het gevang zitten, en dat er duidelijke bewijzen zijn van omkoping en witwassen, dat lijken ze normaal te vinden. Wielrenners worden continu gecontroleerd , denk niet dat de competitie stilligt dat die renners kunnen doen wat ze willen.
  • patrick isenborghs

    4 jaar geleden
    zo straf zal hun spul ook niet geweest zijn aan de uitslagen te zien
  • Erwin Lauwens

    4 jaar geleden
    Waarom worden altijd de kleine ploegen geviseerd? Waarom laat men Sky/Ineos/Grenadier ongemoeid? Daar zal veel meer gebeuren dat het daglicht niet mag zien. Hun wonderbaarlijke heropstanding op het einde van de tour? Die 'buitenaardse' prestatie van Froome? Bijna alle renners die er weggaan worden het volgende seizoen zelfs door wielertoeristen op zondagochtend op Vlaamse wegen uit de wielen gereden. Allemaal normaal?