E-facturenplatform Unifiedpost trekt onder grote belangstelling naar Brusselse beurs

De aandelen van het Waals-Brabantse fintechbedrijf Unifiedpost, dat morgen naar de beurs van Brussel trekt, zijn gewaardeerd op 20 euro per stuk. Dat geeft het bedrijf een marktwaarde van ongeveer 608 miljoen euro, zo liet het maandagavond weten.

Twintig euro is de bovenkant van de prijsvork van 18 tot 20 euro die eerder was meegedeeld. Unifiedpost haalde circa 252 miljoen euro op met de uitgifte van aandelen. Dat gebeurde via een private plaatsing, de aandelen waren niet bestemd voor particuliere beleggers.

Unifiedpost biedt diensten aan voor vooral kmo’s, zoals het verwerken van documenten, betalingsdiensten en identiteitsbeheer. Het bedrijf boekte in 2019 een omzet van 69 miljoen euro. In de eerste helft van dit jaar groeide de omzet met 59 procent tegenover de eerste helft van 2019. Het is wel operationeel verlieslatend.

Europese ambities

Het bedrijf uit Terhulpen wil met het opgehaalde geld verder groeien, zowel intern als door overnames. ‘We bevinden ons in een goede positie, op het knooppunt van meerdere, grote, sterk groeiende markten’, stelde CEO Hans Leybaert begin september. De beursgang moet helpen om ‘onze aanwezigheid in Europa, als een leidende fintechonderneming, te verstevigen.’

Meer