Dollar briefjes
Volledig scherm
Dollar briefjes © REUTERS

Amerikaanse gezinnen nooit zo ‘rijk’ dankzij coronahulp

De bankrekening van de Amerikaanse gezinnen is nog nooit zo goed gevuld geweest als in het tweede trimester van dit jaar. Dat blijkt uit een studie die de Fed maandag gepubliceerd heeft. De financiële hulp van de federale overheid om de coronacrisis het hoofd te bieden, is daar niet vreemd aan. 

4 reacties

  • Stoops Wout

    4 jaar geleden
    Het gaat om gemiddelde rijkdom. De kloof tussen arm en rijk is veel groter geworden. De onderste laag heeft heel weinig gekregen, de rijksten hebben heel veel verdiend (Bezos, Zuck, etc.).
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    De waarheid is: Amerika was nooit zo rijk aan daklozen en uit hun huis gezette gezinnen. Bovendien heeft Trump de steun van $ 600 met een derde verminderd naar $ 400. Veel gezinnen weten vandaag nog niet of ze morgen genoeg te eten kunnen kopen. De dagelijkse schoolmaaltijden zijn voor veel kinderen vaak de enige maaltijd.
  • kris verbeek

    4 jaar geleden
    Natuurlijk, Trump koopt momenteel stemmen met federaal geld.
  • Etienne Callebout

    4 jaar geleden
    Welk larie en apekool is dat nu weer ,nog nooit is er zoveel armoe in Amerika en is er zoveel ongelijkheid daar tussen de verschillende rassen en gender .plaats eens correcte gegevens en data geen halve leugens .