Gevangenis Leuven Hulp
Volledig scherm
Gevangenis Leuven Hulp © Mine Dalemans

Gevangeniswezen betreurt plan tot 48-urenstaking van vakbonden

Het Gevangeniswezen betreurt dat de vakbonden het werk neerleggen uit protest tegen versoepeling van de bezoekregels in de gevangenissen. Dat blijkt vandaag uit een reactie van het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen (DG EPI). Het Gevangeniswezen benadrukt dat de versoepeling het psychosociaal welzijn van de gedetineerden en hun familieleden nastreeft.

3 reacties

  • Eddy De Smedt

    4 jaar geleden
    Ook de vakbonden begrijpen dat het een moeilijke situatie is voor gedetineerden en hun familie. Spijtig genoeg begrijpt de overheid niet kennelijk dat ook het personeel zijn gezondheid en veiligheid belangrijk is. In deze tijd waar de meeste kaders niet opgevuld zijn en waar de stijging zo de hoogte is geschoten vraag ik me af wat ze gaan doen als er nog een pak personeel in quarantaine moet. Vergeten ze dan dat zelfs het normale regime niet meer haalbaar zal zijn?
  • Eddy Jans

    4 jaar geleden
    Dat zijn inderdaad mooie cijfers de kunst is om dit zo te houden voor de gezondheid en het psychosociaal welzijn van de medegedetineerden en van het personeel. Een gedetineerde die bezoek met fysiek contact gehad heeft moet in quarantaine , mag veronderstellen op een cel alleen. Alleen op de wandeling gedurende de quarantainemaatregel? Hoe gaan jullie deze bijkomende bewegingen doen zonder voldoende personeel.
  • paul lemmens

    4 jaar geleden
    Zij zoeken altijd een reden om te stAken en als ze ze niet vinden maken ze er een