Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Bart De Wever: "We maken ze kapot in de oppositie”

N-VA-voorzitter Bart De Wever verwacht dat de zogenaamde Vivaldi-partijen hun poging tot regeringsvorming zullen voortzetten. "Volgens mij zullen ze verder gaan. De blauwe vrienden zullen op de knieën moeten gaan", zo zei Bart De Wever in 'Gert Late Night' op VIER. "We maken ze kapot in de oppositie. Dat zal niet moeilijk zijn, want ze hangen met spuug en plaktouw aan elkaar" aldus De Wever. 

131 reacties

  • Kris Bouwens

    4 jaar geleden
    Het doel is niet meer om zo verstandig mogelijk te regeren, maar om elkaar kapot te maken en de kiezers gouden bergen te beloven.
  • Chris Van den Eede

    4 jaar geleden
    Het wordt tijd dat Bart, Theo en co wat aan hun emotionele intelligentie doen en opleiding volgen. Men vangt meer vliegen met suiker dan met azijn. Quod non erat demonstrandum, dat heet EQ en daar wordt ook in bedrijven op ingezet. NVA had al veel verder kunnen staan zonder al dat geschimp.
  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Dat de NVA niet kan besturen en enkel maar vanaf de zijlijn kan staan roepen, dat weten de mensen ondertussen wel hoor.
  • Benoni Vanstaen

    4 jaar geleden
    Kiezers moeten kiezen in hun kiesdistrict, kiezers die wonen in Vlaanderen in Vlaanderen, kiezers uit Wallonie in Wallonie, maar zijn dat allemaal Vlamingen of Walen, nee er zijn ook Vlamingen in Wallonie en omgekeerd ook. Dus dat gedoe over Vlaanderen en Wallonie is enkel om de harde kern achter zich te scharen. BDW en Vangrieken spelen daar goed op in, maar wat hebben ze te bieden, buiten de Walen afschilderen als profiteurs.
  • Odette Guebenne

    4 jaar geleden
    @Maria Hendrickx: samenwerken met alle winnaars? Dus niet enkel met VB, maar dan ook met Groen, Ecolo, PVDA en PTB? Dat geeft welgeteld 76 zetels. Een pracht van een coalitie, zou ik zeggen. 1 verliezer mag er dan wel bij, blijkbaar.
  1. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas
  2. Crisis bij Vivaldi. Zijn nieuwe verkiezingen de enige uitweg? Onze expert Carl Devos legt uit
    PREMIUM

    Crisis bij Vivaldi. Zijn nieuwe verkiezin­gen de enige uitweg? Onze expert Carl Devos legt uit

    Het is crisis bij de Vivaldi-partijen. Sp.a was vanmorgen de manoeuvres van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez moe en wilde niet meer met hem en zijn partij onderhandelen. De gesprekken kwamen vast te zitten en vanavond boden preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) hun ontslag aan bij de koning. Die weigerde dat echter. De preformateurs kregen de opdracht het vertrouwen te herstellen en woensdag opnieuw verslag uit te brengen. Maar hoe moet het verder nu alles muurvast lijkt te zitten? Onze politieke analist Carl Devos (UGent) legt uit.