Preformateur Egbert Lachaert (Open Vld), gisteren op weg naar de koning.
Volledig scherm
PREMIUM
Preformateur Egbert Lachaert (Open Vld), gisteren op weg naar de koning. © Photo News

1 oktober met de seconde onwaarschijnlijker, deze scenario's zijn nog mogelijk

Kan het bijna onbestaande vertrouwen in 48 uur weer hersteld worden? De deadline van 1 oktober lijkt alvast met de seconde onmogelijker. Deze scenario’s blijven over.

29 reacties

  • Jan Desmet

    4 jaar geleden
    België opdoeken, het heeft (geeft) geen zin. Vlaanderen bij Nederland, de rest bij Frankrijk. Uitverkoop zeg maar, het zal toch nooit lukken. Maar ja, wie zou ons nog willen, een miljardenput, politiekers waar je de straat niet wil mee leggen.
  • Hedwig Beernaert

    4 jaar geleden
    Wie kan de politiekers nog geloven? Om het uur verloochenen ze wat ze gezegd hebben. Het is opnieuw duidelijk: het gaat om postjes en de N-VA moet buiten spel gezet worden. Er komt zeker een Vivaldi regering want ze wordt ondersteund door het koningshuis en de traditionele partijen hebben een heilige schrik van nieuwe verkiezingen.
  • Francois Maes

    4 jaar geleden
    Ze komen er wel uit als elke partij een eerste minister mag leveren
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    "Gisteren kwam vanuit het partijbureau van sp.a het signaal dat de partij niet meer verder wil onderhandelen met de MR.". Benieuwd of sp.a deze woorden ook gaat hardmaken. De vorige woorden ("als er op 17 september geen regering is, gaan we voor nieuwe verkiezingen") zijn ze alvast niet nagekomen. Woordbreuk is blijkbaar "in" in de huidige politici... Wie gelooft die mensen nog?
  • tyl sachs

    4 jaar geleden
    Tijd om vivaldi te vervangen door tchaikovski. Meer bepaald "1812" de ondergang van Napoleon