Brad Pitt volgde enkele jaren cursussen bij Scientology
Volledig scherm
PREMIUM
Brad Pitt volgde enkele jaren cursussen bij Scientology © Fotomontage HLN, beelden Photo News, EPA

De bizarre praktijken van sterrenreligie Scientology: “Brad Pitt zat uren met een tienermeisje in de sauna”

CelebritiesOp dit moment rekent de kerk van Scientology vooral op de tandpastaglimlach en star power van fanatieke leden Tom Cruise (58) en John Travolta (66) om het geloof te promoten. Maar het had niet veel gescheeld of een andere grote Hollywood-ster had aan hun zijde gestaan om enthousiast ‘Het Woord’ te verkondigen. Niemand minder dan Brad Pitt (56) volgde begin jaren negentig namelijk enkele cursussen, waarbij hij onder meer een ‘pestsessie’ moest ondergaan. Een blik in de opmerkelijke praktijken van de Hollywoodreligie.  

4 reacties

  • Dominique ROSIER

    4 jaar geleden
    Aleee... Zijn we weer bezig op scientology? De enige reden dat scientology al die aanvallen en gerechtelijke vervolgingen overleeft is dat ze bij aanvallen de andere wang niet aanbieden,maar gepast reageren
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Of het nu religie, politieke partijen of eender welke clubje is, mensen worden vanaf ze mens zijn gemanipuleerd met allerhande mythes, sprookjes, fabeltjes, verhaaltjes..en eens de samenhorigheid bereikt is de evolutie van goedwil tot macht en misbruik ervan vastgesteld. Zelfs vandaag waar we controle mogelijkheden hebben is het behoren bij een 'ledengroep" een schijn zekerheid voor zwakken.
  • Judith Wouters

    4 jaar geleden
    Als je de verbondenheid met de natuur bent verloren (opvoeding, hebzucht, winstbejag, moord..) ga je in religie investeren. Het praat meteen goed dat wij de enige soort zijn die door het veelvuldig liegen en bedriegen niet in staat zijn om goede hoeders van onze planeet te zijn.
  • Regis Desmet

    4 jaar geleden
    Wat bezielt iemand om zich aan religieuze onzin te binden ? T feit dat ze als ster direct een hoge functie krijgen en macht kan uitoefenen, lopen er nu echt zoveel zieke geesten rond op deze wereld ? De mens, de zwakste der zoogdieren
  1. KIJK. Hollywood-hartenbreker Chris Pine ziet er plots “verwilderd” uit op rode loper: “Ik geef er geen fuck meer om”
    CELEBRITIES

    KIJK. Hollywood-hartenbre­ker Chris Pine ziet er plots “verwilderd” uit op rode loper: “Ik geef er geen fuck meer om”

    Er vielen heel wat monden open tijdens de première van de nieuwe film ‘Poolman’ in Los Angeles. Acteur Chris Pine stapt er de rode loper op met een heel andere look dan we gewoon zijn van de acteur, die anders altijd strak in het pak zit. Pine heeft nu lange haren en een verwilderde baard. Hij koos ook voor een korte short en een ‘I love L.A.’-T-shirt. “Er komt een punt in je leven dat je geen ‘fuck’ meer geeft over anderen hun mening en dat je aandoet waar je zin in hebt. Ik zit duidelijk op dat punt”, verklaart de Amerikaanse acteur.
  2. Gedrogeerd, huis gekraakt en hond vermoord: het misbruikschandaal rond ‘That ’70s Show’-acteur Danny Masterson
    PREMIUM
    Showbizz

    Gedrogeerd, huis gekraakt en hond vermoord: het misbruik­schan­daal rond ‘That ’70s Show’-ac­teur Danny Masterson

    ‘That ’70s Show’-acteur Danny Masterson (44), die in de sitcom in de huid kroop van Steven Hyde, is officieel aangeklaagd voor verkrachting. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Los Angeles woensdag bekendgemaakt. De 44-jarige acteur - die lid is van Scientology - zou zich begin jaren 2000 hebben vergrepen aan verschillende vrouwen en riskeert nu voor 45 jaar achter de tralies te verdwijnen. De beschuldigen zijn zeer ernstig: volgens de slachtoffers is er sprake van seksuele aanvallen, mensenhandel en zware intimidatie, al wordt dat volgens hen vakkundig onder de mat geveegd.