VN-baas António Guterres waarschuwt de wereld: "Dat moeten we tegen elke prijs voorkomen."
Volledig scherm
VN-baas António Guterres waarschuwt de wereld: "Dat moeten we tegen elke prijs voorkomen." © Shutterstock/Photo News

VN-baas waarschuwt de wereld voor nieuwe Koude Oorlog tussen VS en China

VN-topman António Guterres waarschuwt de wereld voor een Koude Oorlog tussen de Verenigde Staten en China. “We moeten er alles aan doen om een nieuwe Koude Oorlog te voorkomen”, zei de secretaris-generaal in zijn openingstoespraak voor de 75e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

7 reacties

  • Janna Boonstra

    4 jaar geleden
    De Amerikanen denken dat ze het voor het zeggen hebben in de wereld. Die tijd is voorgoed geweest. En terecht !!!!
  • Etienne Callebout

    4 jaar geleden
    Maar deze keer geef ik Amerika gelijk ivm China ,niemand durft China op de vingers tikken en schadevergoeding vragen ivm het Corona virus .China doet gewoon voort en doet zoals hun neus bloedt .
  • HUGO Wils

    4 jaar geleden
    Het wordt de hoogste tijd dat de baas van de VN eens een onderonsje heeft met de president van China.China is een destabilisator in de regio en zet heel wat landen onder druk.Ze stellen het vrije scheepvaartverkeer in vraag alhoewel dit is geregeld door internationale verdragen.Ze werden hiervoor trouwens al veroordeeld.Zelfs Obama was het helemaal niet eens met de Chinese zienswijze.
  • Jan Hendrickx

    4 jaar geleden
    Wanneer hij opnieuw verkozen wordt zal hij alles doen om een oorlog te ontketenen ,met als reden de duizenden doden door corona die volgens hem de schuld van China is !
  • Bert Pelgrims

    4 jaar geleden
    Hiermee is alweer bewezen dat Trump de enige is op de wereld die de waarheid durft te zeggen desondanks de media die reeds meermaals een verkeerde duiding hebben gegeven, Trump is de beste president ooit.