© CN

Moeder en dochter gevat met autokoffer vol gestolen winkelwaar

De politie MidLim heeft afgelopen vrijdag een moeder (55) en haar dochter (29) uit Nederland opgepakt die de koffer van hun wagen vol hadden gestouwd met spullen die ze gestolen hadden in winkels aan de Hasseltweg in Genk, onder meer bij Kruidvat en Torfs.

CN

“Een klant was ons komen melden dat een vrouw zich nogal verdacht gedroeg”, zegt Isabella Mameli van schoenen- en handtassenwinkel Torfs aan de Hasseltweg. “De klant had gemerkt dat een handtas waar ze interesse in had, plots was verdwenen. Ze had gezien hoe een vrouw met de handtas de kassa was gepasseerd en naar buiten ging. Daarop is ze mij komen verwittigen. Ik ben meteen naar buiten gegaan om die vrouw te zoeken. Maar ik zag ze nergens. Plots kwam er een jongeman naar me toe en vroeg of ik op zoek ben naar een vrouw. Hij had gezien dat die vrouw zich erg verdacht gedroeg en van alles in de koffer van haar wagen had gestoken. Ik ben dan naar die wagen op de parking voor de zaak gegaan en heb meteen de politie verwittigd.”

In de wagen zat een jonger meisje in. “Telkens als we keken, bukte ze zich om niet gezien te worden. Ze had door dat we hen in de gaten hadden en verliet de wagen. Ik ben haar niet achterna gegaan. Dat is werk van de politie. Maar ik ben wel bij de wagen blijven staan tot de politie arriveerde. Daar hebben die getuige en ik onze uitleg gedaan en toen heeft de politie de koffer van de wagen opengebroken. Die lag inderdaad vol met gestolen spullen. De politie heeft dan die wagen getakeld en afgevoerd.”

Even later werden ook de twee vrouwen in de nabijgelegen wijk Wennel door de politie aangetroffen en opgepakt. Mogelijk zijn nog twee vrouwen betrokken bij de diefstal. Een andere getuige had de twee eerder bij nog twee andere vrouwen zien staan. Of die ook iets te maken hebben met de zaak, is nog niet duidelijk.

De vrouwen die werden opgepakt zijn 55 en 29 jaar. Het gaat om een moeder en dochter uit Nederland. Het duo werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter van Tongeren. Die liet hen meteen aanhouden en opsluiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer