Mondmaskers zijn verplicht in Brussel. Hier: de Nieuwstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Mondmaskers zijn verplicht in Brussel. Hier: de Nieuwstraat. © Marc Baert

Waarom Brussel dubbel zoveel nieuwe besmettingen telt als de rest van het land

In Brussel zijn de voorbije twee weken relatief gezien dubbel zoveel mensen besmet geraakt als in de rest van het land — er waren 246 besmettingen per 100.000 inwoners, tegenover 124 in heel België. En dat is wellicht nog een grove onderschatting. Toch komen er voorlopig géén extra maatregelen. Hoe erg is de toestand in onze hoofdstad? En hoe komt dat eigenlijk?

5 reacties

  • Geert Schellemans

    4 jaar geleden
    Gelukkig is de situatie in Brussel en Waals Brabant het gevolg van lokale burgemeesters in Vlaanderen en vooral die van Antwerpen. Of was dat enkel eind juli bedoeld om krantenkoppen te halen. En nu horen we ook geen oproep om de Brusselse economie kapot te maken zoals destijds in Antwerpen. Toch politiek geïnspireerd?
  • Frank Van Driessche

    4 jaar geleden
    Waarom Antwerpen wel en Brussel niet?
  • Nando Garcia Fernandez

    4 jaar geleden
    Mondmasker verplicht ,ik zie nochtans op de foto die 20 m aangeeft minstens 4 mensen zonder
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    In west-vlaanderen is er Lo renige met ca 1240 bemettingen per 100000 inwoners,maar dat is elektoraal niet belangrijk...Brussel krjgt blijkbaar van alles de schuld. 'de schuld van' is een strategie van jawel..zie 50km noordelijker.
  • johan lanoot

    4 jaar geleden
    Wie regelmatig in Brussel komt weet wel wat de oorzaak is. Ik zie dagelijks jongeren in groep rondlopen zonder mondmasker terwijl in feite er een grondmaskerdraagplicht is op het ganse grondgebied. En de politie ziet het maar durft of mag niet ingrijpen.