Preformateurs Conner Rousseau en Egbert Lachaert bij de koning eerder deze week.
Volledig scherm
PREMIUM
Preformateurs Conner Rousseau en Egbert Lachaert bij de koning eerder deze week. © Photo News

Hele dag overleg, maar nooit met zeven samen: krijgt koning vandaag nog eens goed nieuws?

Vandaag gaan preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) opnieuw naar de koning. Maar met welke boodschap? Gisteren zaten liberalen en socialisten samen. Een compromis is niet onmogelijk, maar of ze het in minder dan een dag ook nog eens raken over een formateur?

44 reacties

  • Rudy Steyleman

    4 jaar geleden
    Wat een poppenkast. Wanneer gaan ze nu eindelijk hun job beginnen doen waarvoor ze rijkelijk betaald worden. Kunnen we de politici niet tijdelijk werkloos zetten tot er een regering is? Misschien gaat het dan sneller.
  • Gerrit Mangé

    4 jaar geleden
    De bevolking heeft inderdaad recht op een regering, maar dit is niet de regering waar de bevolking voor heeft gekozen, maar eentje die door een bende verliezende partijen in elkaar is gestoken, ik kan niet wachten tot ze valt en er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.
  • Guido Claesen

    4 jaar geleden
    @Marcel Willems, nieuwe verkiezingen helpen zeker. Er zullen partijen zijn die de kiesdrempel niet meer halen. Dus minder keus voor andere partijen om te gaan samenzweren. Sommige partijen gaan er zo iets sterker uitkomen en andere zullen wegvallen. Als dat geen beterschap is dan weet ik het ook niet meer. Of het iets gaat oplossen met de huidige politici dat weet ik niet want die blijven vechten voor postjes en het volk telt even goed niet mee.
  • Eddy Willems

    4 jaar geleden
    Goed nieuws voor Filip is dat de Vlamingen alweer door hun eigen politiekers zwaar zijn bedrogen. Voor dit verrassing geen woorden. Laat ons hopen dat ze heel snel de stekker eruit moeten trekken! Wat een wansmakelijke bedoening.
  • Jan Verbinnen

    4 jaar geleden
    Hoe kan je maanDag zeggen niet meer met u en dan woensdag terug dikke vrienden zijn. Raar. Zal in opleiding tot politieker zitten. Ha das waar daar moet je niet voor studeren en een examen van bekwaamheid voor afleggen, zoals je voor de meeste beroepen met grote verantwoordelijkheid wel moet doen.