Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Tomas Sisk / Photo News

Bubbel van vijf verdwijnt: hoeveel nauwe contacten? Dat kies je voortaan zelf

De sociale bubbel van vijf zal straks door de Nationale Veiligheidsraad worden doorgeprikt. Gezond verstand, ­‘nauwe ­contacten’ en een adviserend  ­systeem van kleurcodes moeten in de plaats komen.

50 reacties

  • Johnny Michiels

    4 jaar geleden
    Nog mondmasker plicht in drukke winkelstraten en drukke pleinen is belachelijk, men laat de mensen vrij met contacten en dan toch verplichtingen. Dit zijn regeltjes om te laten zien dat de politiek en aanverwanten nog de baas speelt. Het is nu bewezen mondmasker helpen geen jota, meer besmettingen die leiden tot imuumstelsel.
  • Danny De Graeve

    4 jaar geleden
    Waarom dan eerst al die regels en doe boetes? En voor wie naar de rode zone vertrekt krijgt een week of twee betaald verlof extra. Als dat niet tof is.
  • Sabin Schoofs

    4 jaar geleden
    Als 5 gezinsleden ieder 5 personen mogen uitnodigen, dan zijn er dus 25 aanwezig op een familiefeest?
  • Victor Coekaerts

    4 jaar geleden
    Best stoppen met al die nep regeltjes. Hoe Controleer je die 5 vaste personen? Staat dat ergens op papier? En de studenten met de school? Geen woord hierover. Laat alles los en doe gewoon. Zij die zichzelf beschermen kunnen later vaststellen dat andere losbollen hun portie ongeluk ondergaan. Dat is de natuur zijn gang laten gaan. Wie niet luisteren wil moet voelen.
  • Joan Vliegen

    4 jaar geleden
    Na de korte heropflakkering door de weerkerende vakantiegangers samen met het schooljaar starten gaan na enkele weken wrs gewoon de cijfers terug omlaag. Men mag die samenkomst en dus meer contact een 2de golf noemen ik noem het ingecalculeerde onvermijdelijke eenmalig per jaar grote start bubbel. Ok? Doe uw best de regels zonder aan sociaal contactgebrek te lijden te volgen aub. Altijd en overal luisteren kan niemand en moet niet. Uw best is meer als voldoende. Dank U iedereen.