©  Dick Demey

“Vanavond en vannacht buien, morgen grotendeels droog”

Vanavond kunnen er vanuit het zuidwesten buien verwacht worden. Vooral na 22 uur kunnen sommige buien best pittig zijn, met kans op enkele donderslagen.

Tijdens het eerste deel van de nacht kunnen er eerst nog een aantal buien vallen. Mogelijk zit het venijn zelfs in de staart van de buienzone, met na 2 uur nog een aantal intense buien. Maar aangezien het dus om buien gaat zullen deze niet gelijkmatig over de provincie worden verdeeld.

Na 4 uur blijft het in Limburg droog. Er verschijnen dan ook opklaringen waardoor de temperatuur nog snel een aantal graden zal moeten inleveren. We kunnen minima tussen 8 en 10 graden verwachten, afhankelijk van de timing van de opklaringen.

Donderdag blijft het in Limburg overdag meestal droog. In de loop van de namiddag zal een regenzone vanuit het westen traag richting Limburg schuiven. Deze regen zal ons echter pas tegen de avond weten te bereiken. In het zuidoosten van de provincie kan het nog makkelijk anderhalf uur langer droog blijven dan in het westen, maar uiteindelijk zal het wel overal gaan regenen. De meeste prognoses gaan uit van 3 tot 5 liter per vierkante meter. Aangezien het om een regenzone gaat zou iedereen min of meer gelijkmatig moeten worden bedeeld.

Benieuwd naar het weer van de volgende dagen? Bekijk het hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer