Direct naar artikelinhoud
Wetstraat

▶ Gerolf Annemans (Vlaams Belang) geboeid weggebracht na blokkering Wetstraat

Gerolf Annemans wordt opgepakt door de politie.Beeld Twitter/@SiHannelore

Europees Parlementslid Gerolf Annemans is opgepakt door de polite na een actie van Vlaams Belang tegen de aanslepende regeringsvorming aan de Wetstraat.

Video: Gerolf Annemans wordt in de boeien geslagen

Video wordt geladen...

Iets over 11 uur hield Vlaams Belang een korte “flitsactie” in de Wetstraat, voor de Kamer. Een kleine colonne van wagens, bestuurd door parlementsleden van de partij, reed tot voor het federale parlement en hield er tien minuten halt, waardoor het verkeer tijdelijk stil kwam te liggen. “Want als de Wetstraat Vlaanderen blokkeert, dan zullen wij de Wetstraat blokkeren”, motiveert de partij de actie.

Een aantal Vlaams Belangers werd door de politie al preventief tegengehouden rond het Koninklijk Paleis, maar zeker een tiental wagens die met Vlaams vlaggen getooid waren, kon doorrijden naar de Wetstraat. De politie kwam tussenbeide en sloeg VB-coryfee Gerolf Annemans in de boeien, zo is te zien op beelden van VTM Nieuws. Vervolgens werd Annemans naar een politiecombi geleid.

Tegen Vivaldi

Enkele weken geleden schakelden zeven partijen een versnelling hoger om een Vivaldi-coalitie op de been te brengen, maar afgelopen weekend trok men dan toch nog aan de handrem. “We gaan richting 500 dagen sinds de verkiezingen zonder regering, terwijl de anti-democratische en anti-Vlaamse Vivaldi-coalitie op de loer blijft liggen”, hekelt Vlaams Belang, dat naar eigen zeggen niet van plan is lijdzaam toe te kijken.

“Er zijn in die tijd kindjes geboren, ze hebben leren wandelen en ze hebben zelfs al hun eerste woordjes gesproken. We gaan toch niet wachten tot ze naar school gaan?” duidt Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken de flitsactie.

De campagne van vandaag staat niet alleen. Bij de start van de Vivaldi-onderhandelingen zakte Vlaams Belang met dweilen af naar het CD&V-hoofdkwartier, projecteerde het de boodschap ‘Niet mijn regering’ op de Wetstraat 16, het kabinet van de premier, en komende zondag staat een protestrit naar Brussel op het programma, die eindigt op de Heizel (Parking C).

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...