Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“Coke doet je hart in overdrive schakelen en is een bloedvatwurger": experts waarschuwen voor toenemend druggebruik tijdens coronacrisis

Regelmatig een lijntje cocaïne? Het is voor heel wat landgenoten een bitterzoete zonde. En dat lijkt tijdens de coronacrisis niet veranderd te zijn. Integendeel, uit een nieuw rapport blijkt dat bijna een kwart van de gebruikers nu zelfs méér drugs gebruikt dan voor de uitbraak van Covid-19. Of dat kwaad kan, zo nu en dan? Reken maar. “Coke gebruiken is als vol gas geven terwijl je de brandstofleiding dichtknijpt.”

4 reacties

  • Jan Hendrickx

    4 jaar geleden
    Indien ze in ziekenhuis belanden zouden ze zelf moeten opdraaien voor de kosten ipv de belastingbetaler .
  • Elise Van Damme

    4 jaar geleden
    Ze leggen werkelijk de straten met "experts". Vraag me af waar die school staat?
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Coke is gevaarlijker en ongezonder dan opiaten. Het lijkt onschuldiger omdat het geen lange termijn onthoudingsverschijnselen veroorzaakt zoals heroine.De vasoconstrictie is echter extreem en coke geeft niet zelden aanleiding tot hartstilstand, ook bij 'gewone' dosissen.Op de lange duur gaat je arteriële doorbloeding zowel in organen als ledematen compleet falen, met infarcten en bloedingen allerlei tot gevolg: in de ogen, de hersenen, het hart, de neus, nieren,lever...name it.
  • Lieven Van brussel

    4 jaar geleden
    De enige manier om deze probelmatiek,aan te pakken is naast het huidge vervolgingsbeleid tegen dealers, ook,d egebruikers aan te pakken. Telkens minstens één nacht in de gevangenis, en familie en werkgever inlichten. Naming en shaming. Dat zal het gebruik snel de kop indrukken, en bijgevolg de vraag ernaar.