Elon Musk met de Amerikaanse president Donald Trump (archiefbeeld).
Volledig scherm
Elon Musk met de Amerikaanse president Donald Trump (archiefbeeld). © AP

Tesla naar rechter om douaneheffingen voor producten uit China aan te vechten

De Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen Tesla trekt naar de rechter tegen de regering van de Amerikaanse president Trump. Tesla wil een onmiddellijke stop op de douaneheffingen op bepaalde onderdelen die vanuit China ingevoerd worden.

6 reacties

  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Met zijn handelsoorlog dwingt Trump China meer zijn eigen boontjes te doppen, en China kan daar alleen maar sterker uitkomen. Huawei en co steken nog een tandje bij, en steken Apple en co voorbij.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    China's positie en acties zijn duidelijk met vraagtekens. Maar wij zijn zelfs schuld want wij hebben huidige toestand aan ons zelfs te danken. Elon Musk zal nu ook aan D. Trump's lijst van slechtste CEO's toegevoegd worden want hij durft hem tegenspreken.
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Die maatregelen zijn conflictueel met het liberale marktbeleid van de Amerikanen en het volledige hedendaagse businessmodel en toch is dit zowat het enige waar hij gelijk in heeft. Praat met gelijk welke econoom of handelsingenieur en hij zal je uitleggen dat importheffingen waanzin zijn, maar als je dan vraagt hoe je zo op termijn de eigen economie kan redden zonder je ganse bevolking te verarmen, blijven ze volledig stom.Dus: sociale, ecologische -en commerciële compensatieheffingen, zeker.
  • eric reynebeau

    4 jaar geleden
    De Amerikanen willen het niet snappen maar China is hun als wereldmarktleider al lang voorbij. En Trump zijn land telt momenteel 42 miljoen werklozen dus zijn heffingen bedoelt voor zijn" America first" theorie brengen niet veel op zo te zien. Bereikt er enkel mee dat ook zijn Amerikaanse producten duurder dus minder concurrentieel worden want ze zitten ook vol Chinese onderdelen.
  • Hurcan

    4 jaar geleden
    @Henri Dederen : u zou verbaasd zijn als u wist wat er allemaal uit China kwam van de elektronica die u in huis hebt en zelfs dagelijks gebruikt, hele toestellen en onderdelen ervan.