Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld)
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) © VTM Nieuws

De Block verdedigt versoepelingen: “We gaan een beetje het Zweedse model in”

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) beklemtoonde vandaag in VTM Nieuws het belang van maatregelen die op lange termijn nageleefd kunnen worden. Aan de barometer, waarvoor gezondheidsspecialisten zoals Marc Van Ranst pleiten, wordt nog gewerkt, klinkt het. 

50 reacties

  • Marcel Van Wesemael

    4 jaar geleden
    De Zweedse regelgeving in België toepassen is waanzin. De clusters in onze steden zijn door onze bevolkingsdichtheid (bijv. Antwerpen met 2413 inwoners per km2) niet vergelijkbaar met het de Zweedse. De wet van de sterkste zou m.i. bij ons -zoals in de VS- het sterftecijfer explosief opvoeren.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Bevolking in Zweden iets kleiner en in verhouding even veel besmettingen. Minder doden. Maar de oversterfte is er even groot dan hier. Dezelfde politieke verdeeldheid als hier. 8 partijen, een links en een rechts blok die aan geen meerderheid geraken. Een centrumlinkse minderheidsregering met gedoogsteun. Misschien kunnen ze dat een Belgische coalitie noemen. Zouden die Zweden echt hun politici meer vertrouwen?
  • Paul Roymans

    4 jaar geleden
    Wij gaan geen enkel model in want in tegenstelling tot Zweden nemen ze hier politieke beslissingen die kant noch wal raken.
  • Frans Huygen

    4 jaar geleden
    Na wekenlang s'avonds in de handen geklapt te hebben zijn deze nieuwe versoepelende maatregelen klappen in het gezicht van het zorg personeel !!
  • Joël Bornbergen

    4 jaar geleden
    Ze heeft gelijk... we zitten nu al lang genoeg te sukkelen en krijgen het niet weg. Nu met de tweede golf is het enkel blijven stijgen, ongeacht welke maatregelen ze namen. Dus dan besluit ik dat het huidige systeem niet werkt. Tijd voor een totaal andere aanpak dan