.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

Hoe moet het nu verder met de formatie? Carl Devos: “Alexander De Croo maakt grootste kans om premier te worden”

Nu Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) aangesteld zijn als coformateurs, laat onze politiek analist Carl Devos zijn licht schijnen op de formatie. Hoe moet het nu verder? En wie wordt premier? Halen de onderhandelaars de deadline nog om op 1 oktober een regering te vormen? Devos beantwoordt de belangrijkste vragen.

133 reacties

  • jean battheu

    4 jaar geleden
    De kiezer moet Decroo en magnette niet als premier. Mensen willen verkiezingen. En wordt het toch een brokken regering dan zal dat voor zéér korte tijd zijn.
  • Jan Roesems

    4 jaar geleden
    Of het aanstellen van De Croo de Vlamingen zal kunnen sussen is een open vraag. Hij is althans de geknipte persoon om in het kader van een staatshervorming de CD&V een loer te draaien en op de Waalse kar te springen. Knelpunt dossiers die VivALDI niet opgelost krijgt tegen 1 oktober zullen in commissies onder gedompeld worden en de chaos later , zal anderen in de schoenen geschoven worden.
  • Johan De Mesmaeker

    4 jaar geleden
    Dat er nu twee formateurs aangesteld worden toont inderdaad aan dat er nog geen overeenstemming is over de naam van de premier. Voor mij is het echter nog geenszins zeker dat het De Croo of Magnette wordt. Bouchez droomt er nog altijd van dat Wilmes zichzelf zal opvolgen en de 'derde hond' zou ook nog weleens van de CD&V kunnen komen. Ik denk daarbij in de eerste plaats aan Crevits. Zij heeft de competenties en de persoonlijkheid, veel meer dan Wilmes, om een kans op slagen te maken.
  • Heinz Rumes

    4 jaar geleden
    Doe ons dat toch niet aan, deVlamingen gaan nu nog meer betalen voor deze ineengeflanste regering.
  • ALBERT CNUDDE

    4 jaar geleden
    Het wordt De Croo, om de Vlamingen te sussen. Daar zullen we het dus moeten mee doen...