donderdag 24 september 2020 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Kemar Lawrence. B. Demoulin

anderlecht

Drie nieuwe coronagevallen

ANDERLECHT

De coronatests van dinsdag brachten weinig goed nieuws op Anderlecht. Peter Zulj en Timon Wellenreuther waren opnieuw positief, Yari Verschaeren en James Lawrence blijven eveneens in quarantaine en er waren ook nieuwe gevallen. Hannes Delcroix, Lucas Lissens en Antonio Milic kregen ook code rood.

De oorsprong van zo’n besmetting is nooit met zekerheid te zeggen, maar het ziet er toch naar uit dat de RSCA-spelers elkaar aanstaken. Jonkies Delcroix en Lissens zijn goed bevriend met Verschaeren, Milic deelt een huis met Zulj en vertoonde vorige week al symptomen, waardoor hij afgezonderd werd. De enige positieve noot kwam van Michel Vlap, die na zijn besmetting negatief testte. Maar er volgt nog een hertest voor de zekerheid.

Wie alles optelt, stelt vast dat Anderlecht met minstens zeven positieve gevallen zit en dat cijfer volstaat om een match uit te stellen. Toch is het duel met Eupen zondag nog niet in gevaar. Dat komt omdat er bij de positieve gevallen jongens zitten zonder wedstrijdminuten, gasten waarop Anderlecht niet meer rekent. Zo zijn Milic en Lawrence overbodig, terwijl Lissens nog nooit in de A-ploeg stond.

Verloren zoon terug

Maar er vel ook goed nieuws te rapen in Brussel. Zo dook Kemar Lawrence (28) plots op. De verloren zoon is dus terug en stopt niet met voetballen. Die vrees leefde nochtans nadat de Jamaicaanse linksback vier maanden lang niet kwam opdagen in Brussel. Na de dood van zijn broer was Lawrence te zwaar aangeslagen om zijn job uit te oefenen. Anderlecht bleef wel in contact met hem – onder meer Vincent Kompany belde hem in zijn thuisland –, maar gunde de verdediger ook de tijd om in het reine te komen met zichzelf. Of dat na zijn reeds bewogen leven ooit zou lukken, was voortdurend een vraagteken, maar het geduld wordt nu toch beloond. Lawrence ziet er scherp uit, maar hij miste natuurlijk wel de hele voorbereiding en Anderlecht haalde met Mykhaylichenko een nieuwe linksachter. Toch zal RSCA er alles aan doen om de man, voor wie het 1 miljoen betaalde, op niveau te krijgen.

Nieuwe directeur

Ook nieuws vanuit de bestuurskamer. Anderlecht versterkt zijn dagelijkse werking met een nieuwe opera­tioneel directeur. Jos Donvil, ex-topman bij telecombedrijven BASE en VOO, gaat CEO Karel Van Eetvelt bijstaan. Donvil is een Dilbekenaar, maar ook een voetbalman. Toen BASE sponsor was van Standard, was hij vaak op Sclessin. In 2015 kocht Donvil voor vijf procent aandelen in Zulte Waregem. Hij zetelde bij Essevee ook in de raad van bestuur, maar heeft die aandelen weer verkocht. Nu kiest hij dus voor paars-wit. (jug)

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws