Luis Suárez won in zes jaar FC Barcelona één keer de Champions League, vier keer La Liga, vier Spaanse bekers, twee Spaanse Supercups, één Europese Supercup en één keer het WK voor clubs. Met 40 goals kroonde hij zich ook één keer tot 'pichichi’ of Spaanse topschutter.
Volledig scherm
Luis Suárez won in zes jaar FC Barcelona één keer de Champions League, vier keer La Liga, vier Spaanse bekers, twee Spaanse Supercups, één Europese Supercup en één keer het WK voor clubs. Met 40 goals kroonde hij zich ook één keer tot 'pichichi’ of Spaanse topschutter. © fcbarcelona

Nadat Koeman hem dumpte, krijgt Luis Suárez toch emotioneel afscheid langs de grote poort in Barcelona

La LigaLuis Suárez (33) heeft dan toch een afscheid in schoonheid gekregen bij FC Barcelona. Nadat de Uruguayaanse spits gisteren met tranen in de ogen vertrok na zijn laatste Barça-training, werd de transfer naar Atlético Madrid afgelopen nacht officieel gecommuniceerd. Eerder liet Ronald Koeman weten hem liever kwijt dan rijk te zijn, maar vandaag kreeg Suárez toch een afscheid met de gepaste égards. Een speciale persconferentie, een foto in Camp Nou met al z’n trofeeën en een mooie afscheidsvideo op de sociale media waar de hashtag #9raciasLuis trending is. 

18 reacties

  • jozef van riel

    4 jaar geleden
    @Jens. Dus het winnen van de titel EN de Champions League zoals Cruijff en Rijkaard deden, staat bij u dus gelijk aan 'niets bereikt hebben'?! Moah, dan denk ik er toch anders over!
  • Erik De Smet

    4 jaar geleden
    Suarez is gewoon te duur geworden, net als Messi. Die 2 mogen blij zijn dat ze bakken geld hebben mogen scheppen bij Barca. Nu moet Barca vooruit kijken en terug enkele zaadjes planten voor het veld vol staat met uitgerijpte oude knollen die niets meer opbrengen.
  • JAN KARMELIET

    4 jaar geleden
    Jan Jansen, Nederlanders hebben nooit niets bereikt in Barca als trainer. Koeman grote jan uithangen met Suarez buiten te zetten maar Messi durft ie niets op te zeggen, slapjanus. Dat gaat een vliegende hollander worden tegen dat de winter aanbreekt. Messi is koning in Barca en de trainer start wanneer Messi het zegt.
  • patrick isenborghs

    4 jaar geleden
    koeman word al afgeschoten voor hij tegoei bezig is , om dat hij nederlander is misschien? Denk dat die jongen heel goed weet met wat hij bezig is , maar ja hier zitten de beste trainers zeker
  • Jan Jansen

    4 jaar geleden
    Goede zet van Koeman! Nederlanders zijn altijd heel belangrijk geweest voor Barca! Barca is groot geworden door Cruyff!