Direct naar artikelinhoud
Nederland

Bekende Nederlanders doen #tochweermee met coronaregels

Rapper Gers Pardoel verwijderde de video met kritiek die hij gepost had op sociale mediaBeeld Joel Hoylaerts / Photo News

Een deel van de bekende Nederlanders die zich met de hashtag #ikdoenietmeermee tegen de coronaregels keerden, heeft de video's met kritiek weer verwijderd.

Bekende gezichten als vlogster Famke Louise (21), zangers Tim Douwsma (32) en Thomas Berge (30) en rapper Gers Pardoel (39) riepen maandag hun duizenden volgers op zich tegen de coronarichtlijnen in Nederland te keren. Hoewel de actie op bijval kon rekenen, was er ook veel kritiek van collega's en politici. In talkshows verklaarden enkele BN'ers dinsdagavond waarom ze het initiatief ondersteunden, al leken ze ook enige afstand te nemen van de hashtag #ikdoenietmeermee.

Ook Famke Louise benadrukte zich wel aan de coronaregels te houden en zeker geen "schijt" te hebben aan het virus. Daarnaast liet ze vallen vraagtekens te hebben bij de huidige werkwijze. Ze beklemtoonde ook niet te willen oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Op de vraag waarom zij de boodschap op sociale media dan wel zo geformuleerd had, wist de vlogster geen antwoord te geven. "We hadden deze hashtag nodig om aandacht te trekken. Anders had ik nu hier niet aan tafel gezeten", klonk het.