Een greep uit alle gamereeksen die Microsoft erbij krijgt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een greep uit alle gamereeksen die Microsoft erbij krijgt. © Microsoft

Microsoft koopt het gamebedrijf achter ‘Doom’ en ‘Fallout’ en kan zo hele industrie op zijn kop zetten

Nu de technologiereus voor 6,4 miljard euro het Amerikaanse Bethesda overneemt, worden bekende gamereeksen als Doom, Fallout en The Elder Scrolls ineens Microsoft-merken. Dit kan de de hele videogame-industrie op zijn kop zetten. 

3 reacties

  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Ben benieuwd of er nu eindelijk een ElderScrolls VI aankomt dan. En hopelijk niet van die online onzin maar een echt SP spel zoals het begonnen is.
  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Microsoft heeft altijd een gebrek aan exclusieve games gehad, zeker de steun vanuit Japan ontbrak. Hoe beter MS het doet hoe beter Sony het doet. Vanaf de eerste xbox, de geweldige xbox 360 interface en online ervaring tot nu heeft MS veel goeds gedaan. Sony kopieert eigenlijk heel veel. En nu krijg je de flexibiliteit tussen PC en console.
  • Neyt Erik

    4 jaar geleden
    Het 'op zijn kop zetten ' is overdreven,tot en met.Tot nu toe had MS. een gebrek aan exclusieve games,de kloof met Sony(de PS) was enorm,en daarmee haalde Sony tot nu toe ook veel betere verkoopscijfers met de PS.Wat kwaliteit betreft zijn beide consoles wel sterk aan elkaar gewaagd.Daarmee doet MicroSoft nu een heel goede investering,en zullen de verkopen v/d Xbox ook wel de hoogte ingaan.