Een vrouwelijke soldaat voor het bezoek van de koning aan de medische component van Defensie in Marche-en-Famenne eerder deze week.
Volledig scherm
Een vrouwelijke soldaat voor het bezoek van de koning aan de medische component van Defensie in Marche-en-Famenne eerder deze week. © BELGA

Zin in een job bij het leger? Defensie start rekrutering van 2.300 nieuwe militairen

Defensie heeft in 2021 plaats voor 2.300 nieuwe militairen bij de vier verschillende componenten van het leger. Nooit eerder waren dat er zoveel. De komende maanden volgt er een reeks communicatiecampagnes en evenementen (al dan niet virtueel) om de vrije functies onder de aandacht te brengen, meldt Defensie in een persbericht.

6 reacties

  • Ward Berden

    4 jaar geleden
    Defensie mag geen verschillen maken in lonen, dus of je nu technisch onderlegd bent of een beetje rond schiet in het veld: je verdient even weinig. Probeer zo maar eens technici te vinden waarvoor bedrijven 2 à 3 maal zoveel betalen.
  • Denis Stock

    4 jaar geleden
    Vrouwen zijn meer geschikt voor gevechtsopdrachten dan mannen. In feite zou de verhouding voor vrouwen meer moeten zijn. Met vrouwen win je oorlogen.
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Mooi zo. Betaal in het leger een gelijkaardig salaris en gelijkaardige voorwaarden als in de privé. En voer een soort van verplichte legerdienst in voor jongeren die hun draai niet kunnen vinden. Dat zal beter zijn dan oneindige werkloosheidsuitkeringen. Maar dan wel alleen voor logistiek en niet voor wapens!
  • Manfred Wauters

    4 jaar geleden
    10.000 gaan zich aanmelden. 8000 vertrekken na 2 weken. En nog een 1000 omdat ze niet elke dag naar huis mogen.
  • eduard gerckens

    4 jaar geleden
    Indien de Krijgsmacht zou betalen naar diploma ipv naar graad, zou men meer kandidaten hebben. neem de verkeersleider, wat kunnen zij verdienen bij het leger en wat in burger.