Direct naar artikelinhoud
Social Media

David Attenborough (94) verschijnt op Instagram en breekt meteen records

Sir David Attenborough.Beeld AP

Niemand minder dan sir David Attenborough is sinds donderdag te vinden op Instagram. De 94-jarige presentator en vaste stem van natuurdocumentaires van de BBC had binnen twee uur na zijn komst al ruim 530.000 volgers. Op het moment van schrijven is hij reeds vlot de 2,9 miljoen volgers gepasseerd.

De beroemde documentairemaker besloot een account op het sociale medium aan te maken om aandacht te vragen voor klimaatverandering. In 4 uur en 44 minuten haalde hij 1 miljoen volgers. Dat is een record, laat het Guiness Book of Records weten. Intussen telt het account al 2,9 miljoen volgers.

"Hallo, mijn naam is David Attenborough en ik verscheen de afgelopen zestig jaar op radio en televisie, maar dit is mijn eerste keer op Instagram. Ik gebruik deze voor mij nieuwe vorm van communicatie omdat, zoals we allemaal weten, de wereld in gevaar is", zegt de Brit in een video, zijn eerste post. 

"Continenten staan in brand, gletsjers zijn aan het smelten, koraalriffen zijn aan het afsterven, vissen verdwijnen uit onze oceanen, de lijst gaat door en door", vervolgt hij. "Maar we weten wat we daaraan moeten doen en dat is waarom ik deze voor mij nieuwe manier van communicatie ga gebruiken.” 

Informeren

De presentator gaat zijn volgers onder meer voorzien van informatie over klimaatverandering en wat zij er tegen kunnen doen. Filmmakers Colin Butfield en Jonnie Hughes, die de aankomende Netflix-documentaire ‘David Attenborough: A Life On Our Planet’ maakten, zullen ook namens hem berichten plaatsen op zijn Instagramaccount.