Marc Baert
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Baert

Overweldigend bewijs dat tweede coronagolf vooral de armsten overspoelt, maar beleid houdt er geen rekening mee

Je hoort de experts en politici er amper over praten, maar de tweede golf van corona rolt al weken voornamelijk over de armste gemeenten en buurten van ons land. Zowel in Gent, Antwerpen, Brussel als Luik zien ziekenhuizen, huisartsen en testcentra meer patiënten binnenstromen uit achtergestelde wijken. “Er is altijd gezegd dat corona geen onderscheid maakt tussen arm en rijk, maar dat klopt niet.”

37 reacties

  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Dat is dan het verschil tussen de eerste en de tweede golf. m.a.w. het duidelijkste bewijs dat het beleid faalt.
  • Lydia Appelmans

    4 jaar geleden
    Er is geen 2de golf, het griepseizoen is begonnen...
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Het gaat inderdaad niet over rijk of armband het risico op besmetting. Maar over je aan de regels houden of de hele heisa aan je laars lappen. Een mondmasker opzetten. Daar moet je geen geld voor uitgeven. Je handen wassen is een gewoonte. Als je daar niet aan wenst te voldoen en je vrienden en kennissen ook niet . Dan heb je meer kans op besmetting.
  • Benny Deridder

    4 jaar geleden
    Het politiek correct pamperbeleid maakt dat de migrantenbubbels zich geen ruk van de maatschappij aantrekken. Volgens de progressieven is het verplicht aanleren van de landstaal een stap te ver, ziehier het resultaat.
  • Em Ve

    4 jaar geleden
    “Er is altijd gezegd dat corona geen onderscheid maakt tussen arm en rijk, maar dat klopt niet.” Logisch ook, als je het niet breed hebt, geen werk of opeens lange tijd minder centen. Ik heb het hier niet over de profiteurs. Het virus is niet racistisch, het doet wat een virus doet, besmetten, en dit heeft eigen regels die niet van ons afhangen! Die maatregelen helpen niet, nog nooit, en die mondmaskers, nu duidelijk bewezen OOK niet!