Trump zei in een toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN dat die organisatie de communistische regering in Peking aansprakelijk moet stellen voor de verspreiding van het coronavirus over de wereld.
Volledig scherm
Trump zei in een toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN dat die organisatie de communistische regering in Peking aansprakelijk moet stellen voor de verspreiding van het coronavirus over de wereld. © AFP

China haalt in VN hard uit naar Verenigde Staten: “Washington verpreidt politiek virus en desinformatie”

China heeft in een zitting van de VN- Veiligheidsraad hard uitgehaald naar de Verenigde Staten. "Genoeg is genoeg, jullie hebben al genoeg problemen voor de wereld gecreëerd", zei de Chinese VN-ambassadeur Zhang Jun, twee dagen nadat president Trump scherpe kritiek op zijn land had gespuid.

6 reacties

  • Cornelis Nepos

    4 jaar geleden
    het bestaan van de VN mag in vraag gesteld worden. Goed bedoeld maar de VN heeft zichzelf verbrandt. het is een praatbarak.
  • Sharon Debeul

    4 jaar geleden
    China heeft groot gelijk. Terwijl China drastische maatregelen nam met zware lockdowns in miljoenensteden, liet Trump zijn Trumpfans massaal bijeenkomen op zijn verkiezingsmeetings. Trump vond het coronavirus een hoax van de Democraten.
  • Steven Avonts

    4 jaar geleden
    Tja, er valt toch niet te ontkennen dat covid19 uitgebarsten is in china? Dus aangezien dit geen natuurlijk virus is maar gefabriceerd is in china, is china verantwoordelijk! Ze moeten nu ook niet het slachtoffer gaan spelen of zelf complottheorieën verzinnen om hun schuld te verdoezelen.
  • Albain Van Eycke

    4 jaar geleden
    China heeft groot gelijk dat ze de USA eens flink op hun nummer zetten. Ze hebben trouwens nog gelijk ook. De Trump administratie is niet bekwaam om zulke crisissen aan te pakken.
  • Jan Vannuffelen

    4 jaar geleden
    China kan beter zwijgen me dunkt .