Overplaatsing breekt moordenares (28) zuur op: zes jaar langer in Nederlandse cel dan in Belgische

© RR

© BLG

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De Nederlandse vrouw die veroordeeld is voor de moord op makelaar Gunther Haagen moet zes jaar langer in de cel doorbrengen, omdat ze haar straf in Nederland uitzit.

Ivo Meulemans

De makelaar uit Poppel (Ravels) werd in oktober 2011 in de val gelokt door Manuel Van Veen (30) uit Tilburg en zijn liefje Tessa Van Dalen (28) uit Brakel. Het koppel had interesse getoond voor de aankoop van een woning aan Nonnenbos in Weelde (Ravels).

Maar eigenlijk waren de twee uit op de Range Rover van de makelaar. Tijdens het huisbezoek werd het slachtoffer afgemaakt met meer dan vijftig messteken. Samen met een kompaan reed Van Veen nadien naar de ouders van Haagen en ze deden alsof ze hun zoon hadden ontvoerd en losgeld wilden. Het slachtoffer was toen al vermoord.

Het hof van assisen in Antwerpen veroordeelde Van Veen in september 2015 tot levenslang. Tessa Van Dalen kreeg 28 jaar celstraf.

Anderhalve maand geleden werd de vrouw overgeplaatst van de gevangenis van Hasselt naar die van Roermond in haar thuisland. Haar straf werd teruggebracht van 28 jaar naar 23 jaar.

Maar toch is de rekening nadelig voor de vrouw. In ons land kon Van Dalen vrijkomen na negen jaar en vier maanden (1/3 van 28 jaar). In Nederland is dat pas na vijftien jaar en vier maanden (2/3 van 23 jaar). Of dus zes jaar langer in de gevangenis.

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Kempen van woensdag 11 januari

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen