©  SS

David Attenborough zit plots op Instagram en heeft meteen een miljoen volgers

Bron: BCC

Sir David Attenborough (94) zit sinds donderdag op Instagram. Dat om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. In een mum van tijd had hij al meer dan een miljoen volgers.

“Ik verschijn al zestig jaar op radio en tv, maar dit is mijn eerste keer op Instagram. En ik maak deze stap en verken deze nieuwe vorm van communicatie omdat, zoals we allemaal weten, de wereld gevaar loopt”, dat zijn de eerste woorden van Attenborough op Instagram. De wereldbekende documentairemaker wil de account gebruiken om aandacht te vragen over de klimaatopwarming. “Continenten staan in brand, gletsjers smelten, koraalriffen sterven, de lijst gaat door en door.”

Zijn eerste Instagrampost werd al bijna 5 miljoen keer bekeken en na enkele uren had hij de kaap van 1 miljoen volgers al bereikt. En dat aantal stijgt nog steeds.

De account wordt beheert door filmmakers Colin Butfield en Jonnie Hughes. Zij maakten de nieuwe Netflix-documentaire ‘David Attenborough: A Life On Our Planet’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer