Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

OVERZICHT. Cijfers blijven stijgen: gemiddeld 1.425 nieuwe besmettingen per dag met piek van 1.970 op maandag

De coronacijfers blijven in stijgende lijn gaan. In de recentste periode van twee weken werden in ons land meer dan 150 besmettingen per 100.000 inwoners geregistreerd. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal besmettingen blijft verder stijgen naar gemiddeld 1.476 bevestigde gevallen per dag. Ook het aantal hospitalisaties blijft omhooggaan: er liggen weer meer dan 600 coronapatiënten in de ziekenhuizen.

12 reacties

  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    Als ge de grafieken beziet kunt ge maar 1 conclusie trekken: in maart/april wisten we maar het topje van de ijsberg. We wisten alleen van de zwaar zieken dat ze besmet waren, en van de lichtere gevallen juist niks. Met evenveel besmettingen, zou de rest van de cijfers even hoog moeten zijn, en die zijn dat bijlange na niet. Dat, of de mensen die het vatbaarder waren hebben het reeds allemaal eerst gehad, dat kan ook.
  • KURT verheyen

    4 jaar geleden
    tijd om te versoepelen dan?
  • Pascal Siongers

    4 jaar geleden
    Cijfers zeggen en diagrammen maken en ons een rad voor de ogen draaien,België op zijn best
  • Louis Holmes

    4 jaar geleden
    besmettingen zijn geen zieken.
  • Eric Blauwbloeme

    4 jaar geleden
    begin met de mondmaskers en afstand toe te passen waar het moet in die gemeenschappen waar de corona welig rondwaart en lockdowns toepassen in die bepaalde wijken maar ja het zal weer niet politiek correct wezen Blauwbloeme eric