CD&V-kopstuk Hilde Crevits.
Volledig scherm
CD&V-kopstuk Hilde Crevits. © Photo News

Crevits over zorgen in CD&V rond deelname Vivaldi-regering: “Als je springt, moet je springen vanuit gedrevenheid en voor goed project”

Vlaams viceminister-president en CD&V-kopstuk Hilde Crevits begrijpt de zorgen die er binnen haar partij zijn over een deelname aan een federale Vivaldi-coalitie. Zo'n regering heeft geen Vlaamse meerderheid, dus alles hangt af van de inhoud en de wijze waarop CD&V gerespecteerd zal worden in een coalitie waarin de partij mathematisch niet nodig is, zo zei ze vrijdag in De Ochtend op Radio 1. "Als je springt, moet je springen vanuit een gedrevenheid en vanuit de wil om er een goed project van te maken."

52 reacties

  • Tom Druyts

    4 jaar geleden
    Voor de postjes en het geld ja. Puur egoïsme want zitten totaal niet in met wat er door het volk gestemd is
  • GILBERT VERMASSEN

    4 jaar geleden
    Ze heeft blijkbaar al haar principes verloochent om Coens en de vakbond ter wille te zijn. Zij bedriegt al haar kiezers en vrienden Burgemeesters. In villa politica hebben we duidelijk kunnen vaststellen dat ze Dochy trachtte te overhalen.
  • Ingrid De Cremer

    4 jaar geleden
    Partij stemmingen zijn enkel een schouw nummertje dat weten we alle maal ,de basis wordt sowieso verloochend .
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Met De Croo als premier hebben we vooral een schaduwpremier die de wetten van Franstalig België zal respecteren. Niet vergeten, hij is lid van een belgicistische partij die het confederalisme uit haar statuten heeft geschrapt. Maar cD&v kan nuttig zijn in Vivaldi-Avanti, als kibbelpartij. Net als het was in de vorige, dan is er geen/minder oppositie nodig.
  • daniel budenaerts

    4 jaar geleden
    CD&V is zoals een "Dafalgan forte" : ze lost zichzelf op zonder te springen.