BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Verdwijnen bejaarden binnenkort weer achter glas wegens tekort aan testen? Preventieve testen personeel opgeschort

Moeten bejaarden in woonzorgcentra hun bezoek binnenkort opnieuw achter glas ontvangen? In de sector heerst alvast onrust. Het preventief testen van personeel wordt vanaf vandaag opgeschort omdat de federale overheid onvoldoende testcapaciteit heeft. “Dit kan gevolgen hebben voor de bezoekregeling.”

70 reacties

  • john arthur

    4 jaar geleden
    Er zijn dus blijkbaar nog steeds heel wat mensen die geloven dat men een virus kan tegenhouden door maatregelen en testen...
  • Linda D'Haese

    4 jaar geleden
    Mensen die gans hun leven belastingen en sociale bijdragen op hun volledig loon hebben betaald daar hebben ze geen corona test genoeg voor maar om die sporters 3 tot 4 keer per week te testen wel zij die bijna geen belastingen of sociale zekerheid betalen en waarvan de clubs alleen blijven bestaan door de miljarden aan staatssteun die ze jaarlijks krijgen omdat de politici dan gratis kunnen komen eten en drinken tijdens de wedstrijden
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Testen is nooit waterdicht: men kan drager én verspreider zijn zonder ziek te zijn. De drie geboden van het gezond verstand blijven hoe dan ook gelden (verplaatssingen vermijden, afstand houden, handen wassen). De besmettingen blijven stijgen. Nadere maatregelen zijn dus nodig en zullen niet alleen gelden voor ouderen maar voor iedereen. Woonzorgcentra hebben inmiddels al ondervonden hoe ze bezoek kunnen organiseren zonder de bewoners en het personeel in gevaar te brengen.
  • hugo van der speeten

    4 jaar geleden
    Leven is sterven en vroeg of laat sterven we allemaal . Wat dan gezegd van de miljoenen jonge mensen die gestorven zijn door zinloze oorlogen.Mijn moeder is 92 geworden en wat ik me herinner is dat ze de laatste jaren voortdurend zij .is ,dat ze s'morgens niet meer zou wakker worden en ik denk dat veel bejaarden er zo over denken.
  • ghita lamouri

    4 jaar geleden
    Waarom moet ik mijn ouders weg gooien . Zij die me hebben goed opgevoed hard hebben gewerkt voor me. Mijn moeder die me 9 maanden heeft gedragen en gebaard . Nooit in mijn leven zal ik mijn ouders in een bejaarden huis steken .