Kyle Rittenhouse wordt aangeklaagd voor moord.
Volledig scherm
Kyle Rittenhouse wordt aangeklaagd voor moord. © via REUTERS

Zeventienjarige verdachte aangeklaagd voor doodschieten demonstranten in VS

De tiener die ervan verdacht wordt in de Amerikaanse stad Kenosha twee demonstranten te hebben doodgeschoten, is vandaag aangeklaagd. De openbaar aanklager verdenkt Kyle Rittenhouse ook van het verwonden van een derde betoger. De advocaten van de zeventienjarige beweren dat hij handelde uit zelfverdediging.

10 reacties

  • Malik Depoorter

    4 jaar geleden
    Hij was NIET met een wapen naar daar gereden. Hij heeft het wapen ter plaatse ontvangen. Hij was daar op vraag van zijn werkgever om de business te helpen beschermen. Toen hij aangevallen werd liep hij weg, dus zeker geen agressie van zijn kant. Hij schoot enkel toen hij niet meer weg kon en ze bleven aanvallen. Zelfs toen iemand hem aanviel richtte hij zijn wapen, de aanvaller aarzelde, hij liet hij zijn wapen. Aanvaller gaat door, hij schiet. Klaar en duidelijk in de videos!
  • de wacken vincent

    4 jaar geleden
    Ik heb daar beelden van gezien, de meesten hier hadden ze beter ook eens ten gronde bekeken, dit is gewoon een moordenaar. En met voorbedachten rade. Het is absoluut geen heldendaad en hulp aan de politie. Hij moest daar al niet zijn en zeker niet gewapend, hij is naar die betoging getrokken met het oog op moorden.
  • Ed Buun

    4 jaar geleden
    Uit een grondige analyse en de beelden is het overduidelijk dat dit zelfverdediging was. Die jongen verdiend een medaile voor zijn moed.
  • André Gijbels

    4 jaar geleden
    Die gast had daar al niks te zoeken,die is er bewust heen gegaan om stoer te kunnen doen met zijn wapen, hij was er op uit om conflicten te kunnen maken,als men hem vrij spreken,worden de rellen nog veel groter,en nog meer wapens op de straat.
  • Sharon Debeul

    4 jaar geleden
    Die jongen van 17 was daar om te schieten en geschoten heeft hij. Hij kan het in de gevangenis gaan uitleggen.