Een protestkraam tegenover de Russische ambassade te Berlijn beschuldigt president Poetin van het opdracht geven tot het vergiftigen van oppositieleider Aleksej Navalny. (16/04/2020)
Volledig scherm
Een protestkraam tegenover de Russische ambassade te Berlijn beschuldigt president Poetin van het opdracht geven tot het vergiftigen van oppositieleider Aleksej Navalny. (16/04/2020) © EPA

Rusland: Duitsers dwarsbomen onderzoek vergiftiging Navalny

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigt Duitsland ervan het onderzoek naar de vergiftiging van oppositieleider Aleksej Navalny te verhinderen. Volgens de Russen schendt Duitsland het Europees Verdrag over de wederzijdse rechtshulp in strafzaken, klinkt het vrijdag in een persbericht. 

3 reacties

  • Jo Van Echelpoel

    4 jaar geleden
    Terwijl in neoliberaal Europa de burgers gewoon voorgelogen of perceptueel gestuurd worden blijven beleidmakers Rusland als vijand ipv rivaal besmeuren. Dezelfde tactieken worden overal ter wereld gebruikt om kapitaalkrachtige te vrijwaren van verplicht delen.
  • Vladimir De Leeuw

    4 jaar geleden
    Ik geloof er niets van, van die vergiftigingen met novitsjok door de Russen. Je moet namelijk weten dat een minuscule hoeveelheid (1milligram) van novitsjok tot de dood leidt. Mocht je echt iemand willen vermoorden dan neem je zeker genoeg, de dood volgt dan binnen een paar minuten. Zowel Skripal als Navalny konden nog gered worden, zonder blijvende schade! Dat is ook al opmerkelijk. Navalny werd eigenlijk gered door Russische artsen. Alles wijst erop dat het in scène is gezet.
  • Haverbeke Vincent

    4 jaar geleden
    De vraag is: waarom negeert Duitsland de vraag van Rusland?