thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Wat een ommekeer: invallers Suzuki en Brogno schenken Beerschot zege tegen Waasland-Beveren

Na een spectaculaire ommekeer heeft Beerschot een oververdiende driepunter gepakt tegen Waasland-Beveren. De Mannekes keken na een kwartier al tegen een dubbele achterstand aan, maar zetten de scheve situatie nog helemaal recht. Invaller Brogno kroonde zich met een assist en winning goal in de 95e minuut tot absolute matchwinnaar.

Hernan Losada koos met Sanyang en Van den Buijs voor Vorogovskiy en Pietermaat voor een offensieve opstelling, maar na amper een kwartier keek Beerschot al tegen een dubbele achterstand aan. De bezoekers toonden zich uiterst efficiënt. Twee keer verscheen Waasland-Beveren voor Mike Vanhamel, twee keer was het raak. De Waaslanders profiteerden zo optimaal van de ruimte op de helft van de thuisploeg. Efford rondde na zwak uitverdedigen een knappe combinatie af met een overhoeks schot, een dikke minuut later werd Heymans op een counter niets in de weg gelegd om de 0-2 binnen te schuiven, zijn zesde doelpunt van het seizoen. De organisatie van de Mannekes was even helemaal zoek.

Wase burcht

De reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Holzhauser klom met een vluchtschot bijna meteen op gelijke hoogte met Heymans in de topschutterstand, Jackers besliste er met een fantastische reflex anders over. Het had de wedstrijd wat extra zuurstof kunnen geven. Daarna was het immers beuken op een deur die maar niet open wilde gaan. Beerschot probeerde wel, maar vond geen munitie om schade aan te richten. Tot Tarik Tissoudali in de slotfase van de eerste helft dan toch een piepklein gaatje vond. Een dribbel in de zestien, een een-tweetje met Holzhauser en een subtiele stift over Jackers: 1-2. De Kielse burger kreeg opnieuw moed.

De tactische tegenzet van Nicky Hayen liet niet lang op zich wachten. Hij verstevigde na de pauze zijn burcht nog met een extra mannetje - de Waaslanders gingen nu bij balverlies met zes man verdedigen. Het maakte de opdracht voor Beerschot er niet makkelijker op. Aan enthousiasme geen gebrek, aan precisie en overleg des te meer. Noubissi, Tissoudali, Sanyang, … Allemaal gingen ze iets te gretig zelf op zoek naar een opening. Tussendoor liet Efford aan de andere kant een foutje bij de thuisploeg ongestraft.

Gouden wissels

Losada gooide in het slotkwartier met Suzuki en Brogno voor Frans en Sanyang twee extra aanvallers in de strijd. Twee gouden wissels. Na amper vijf minuten zette het duo de bordjes terug op gelijke hoogte. Brogno gooide de bal voor doel, Suzuki verlengde het leer met een knappe kopbal in de verste hoek.

Waasland-Beveren probeerde met alle trucjes van de voetbalwereld een punt over de streep te trekken en leek na een afgekeurd doelpunt van Bourdin door het oog van de naald te kruipen, maar in de 95e minuut zette Beerschot de scheve situatie toch nog helemaal recht. Holzhauser dropte het leer voor doel, Brogno kopte via een tegenstander over Jackers in doel. Het Olympisch Stadion ontplofte, gerechtigheid was geschied.

Met 15 op 21 blijft Beerschot mooi bovenaan meedraaien. De Mannekes springen voorlopig over Standard naar de tweede plaats. De Luikenaars nemen het morgenmiddag in eigen huis op tegen Zulte Waregem.