Sotoudeh kreeg in februari van dit jaar een eredoctoraat van de KU Leuven voor haar inzet voor de mensenrechten.
Volledig scherm
Sotoudeh kreeg in februari van dit jaar een eredoctoraat van de KU Leuven voor haar inzet voor de mensenrechten. © AP

Iraanse eredoctor KULeuven Nasrin Sotoudeh beëindigt na meer dan 45 dagen hongerstaking

De Iraanse advocate en activiste Nasrin Sotoudeh, die opkomt voor de mensenrechten in haar land, heeft zaterdag na meer dan 45 dagen haar hongerstaking stopgezet. Dat heeft haar man gezegd. De 57-jarige Sotoudeh zit momenteel in een Iraanse gevangenis een gevangenisstraf van 38 jaar uit.

1 reactie

  • Ronald Beintema

    4 jaar geleden
    Heel veel respect voor deze ECHTE vrouw!!! Hopen dat u snel vrijkomt!!!
  1. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.
  2. Oekraïne zal aanvallen diep in Rusland opdrijven, zegt Britse stafchef
    28

    Oekraïne zal aanvallen diep in Rusland opdrijven, zegt Britse stafchef

    Na maanden van onzekerheid over de westerse strategie in Oekraïne heeft de Britse stafchef zich optimistisch uitgelaten over de kansen van het Oekraïense leger. Admiraal Tony Radakin zei dat de nieuwe militaire hulp én de langeafstandsraketten Kiev zullen helpen om de “moeilijke” strijd tegen Moskou anders te gaan voeren. Oekraïne gaat de aanvallen diep in Rusland nog opdrijven, zo stelde de Britse stafchef in een interview met de ‘Financial Times’.