Iserbyt wint met overmacht Ethias Cross-opener in Lokeren, Thibau Nys haalt top-10 niet in eerste cross tegen profs

VeldrijdenEli Iserbyt heeft de Rapencross in Lokeren gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal haalde het met overmacht in de eerste manche van de Ethias Cross-reeks. De tweede plek was voor Toon Aerts en ook Belgisch kampioen Laurens Sweeck mocht mee op het podium. Thibau Nys, die als eerstejaarsbelofte z’n eerste cross tegen profs reed, haalde de top-10 niet na een verdienstelijke cross.

10 reacties

  • Geens Rik

    4 jaar geleden
    Iserbyt heeft eerste triestige koers gewonnen. Op deze manier van rijden gaat de hele sport kapot. Niemand behalve Toon Aerts heeft weerwerk mogen bieden. Ik kijk al zeker niet meer als op deze manier de crossen gaan gereden worden.
  • Francis smet

    4 jaar geleden
    Dit heeft totaal geen uitstraling meer, jammer voor de veldrijders en veldrijdsters die trainen om prestaties te kunnen neerzetten. Maar veldrijden is ten dode opgeschreven. Geen publiek, geen inkomsten. Weinig interesse voor tv uitzendingen. Wie gaat dit blijven sponsor blijven fungeren als de respons nihil is . En Nijs DNA of dergelijke programma’s gaat dit ook niet redden. Is goed om één persoon meer te laten verdienen en dat is het.
  • Alain Luppens

    4 jaar geleden
    Iserbyt zal weer de eerste paar maanden domineren en daarna zal het weer gedaan zijn...
  • Dirk Van der Weeën

    4 jaar geleden
    Waarom veldrijden wel toegelaten en mtb niet ? Dat moet mij nu eens iemand uitleggen se.
  • Peter De Baets

    4 jaar geleden
    Veldrijden is Vlaamse boerensport. Enkel nuttig als voorbereiding voor sommige wielrenners maar totaal geen internationale klasse.