Belgische skiër verongelukt buiten de piste

© FB

Een jonge Brusselaar is tijdens de jaarwisseling in de Zwitserse Alpen verongelukt bij het skiën. Samen met enkele vrienden was hij buiten de piste gegaan. Bij een val raakte hij met zijn hoofd een stuk rotsblok. Het is de eerste landgenoot die deze winter sterft bij een ski-ongeval.

tg

Quentin Marchal (30) was volgens zijn vrienden bezeten door de bergen. Hij was een fanatiek skiër die steeds zijn grenzen probeerde te verleggen.

Tijdens de eindejaarsperiode was hij samen met vier vrienden naar de Alpen afgezakt om daar de feestperiode door te brengen. Daar is hij, op de laatste dag van 2016, verongelukt maar het nieuws raakte nu pas bekend.

Marchal wordt donderdag in zijn woonplaats Sint-Genesius-Rode begraven.

Volgens de lokale hulpdiensten was het gezelschap in de buurt van Verbier, in de Zwitserse Alpen, buiten de piste gaan skiën. Bij een ongelukkige val raakte Marchal met zijn hoofd een stuk rotsblok. Hij gleed nog een eind verder en bleef daar roerloos liggen. Zijn vrienden sloegen alarm, maar de hulpdiensten konden niets meer voor hem doen. De jonge Brusselaar, die geen helm droeg, liep bij de val een zwaar schedeltrauma op. Dat werd hem fataal.

Marchal was auditor bij Ernst & Young.

Volgens de Belgische reisbijstandsverzekeringen is het de eerste landgenoot die dit skiseizoen stierf bij een ongeval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen